Τσίπρας προς Μέρκελ: Να σταματήσει η επιθετικότητα του Σόιμπλε εναντίον της Ελλάδας

Τσίπρας προς Μέρκελ: Να σταματήσει η επιθετικότητα του Σόιμπλε εναντίον της Ελλάδας
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Μήνυμα στο ΔΝΤ να αναθεωρήσει τις «λανθασμένες» εκτιμήσεις του για την Ελλάδα, αλλά και στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, να σταματήσει «τη διαρκή επιθετικότητα» κατά της χώρας, έστειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχουμε μπροστά μας μια αξιολόγηση που δεν είναι από μόνη της δύσκολη. Την κάνει δύσκολη η διαρκής διαφωνία ανάμεσα στους πιστωτές μας» σημείωσε ο κ. Τσίπρας, ενώ διαβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να συζητήσει οτιδήποτε στο πλαίσιο της συμφωνίας, αλλά «όχι πράγματα που είναι έξω από το πλαίσιο της συμφωνίας και από το πλαίσιο της λογικής».

-Διαφήμιση-
Corteva agriculture

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε το ΔΝΤ ότι «παίζει ένα διαρκές παιχνίδι πόκερ κωλυσιεργώντας», ενώ έκανε λόγο για στελέχη του Ταμείου που «παίζουν προσωπικά παιχνίδια».

«Το ΔΝΤ έχοντας χάσει κάθε επιστημονική αξιοπιστία από την 7χρονη παραμονή του στην Ελλάδα από τις λάθος συνταγές του και τις λαθεμένες προβλέψεις βρίσκεται σε πραγματική αδυναμία να υποστηρίξει χρηματοδοτικά ένα πρόγραμμα χωρίς γενναία απομείωση του χρέους. Από την άλλη πλευρά οι Ευρωπαίοι ενώ κατανοούν ότι η απομείωση του χρέους είναι αυτονόητη, αρνούνται να το αποφασίσουν πριν από τις κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις στην Ευρώπη, φοβούμενοι την άνοδο της ακροδεξιάς», είπε.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «στενόμυαλη» την παραπάνω λογική, καθώς, όπως ανέφερε, «όσο η Ευρώπη παραμένει άβουλη τόσο οι δυνάμεις του ευρωσκεπτικισμού θα ενισχύονται και θα ανεβαίνει η ακροδεξιά».

Προειδοποίησε στη συνέχεια ότι «όποιοι παίζουν παιχνίδια για Ευρωζώνη δυο ταχυτήτων, για διασπάσεις και διαιρέσεις παίζουν με τη φωτιά», εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «η ίδια τους η κυβέρνηση δεν θα αφήσει τους πυρομανείς να παίζουν με τα σπίρτα στην αποθήκη με τα πυρομαχικά».

Απευθυνόμενος μάλιστα στην Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ την κάλεσε «να αποθαρρύνει τον κ. Σόιμπλε από τη διαρκή επιθετικότητα κατά της Ελλάδας και από τις αναφορές του τύπου ‘Οι Έλληνες ζουν πάνω από τις δυνατότητές τους’».

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι επειδή στο ΔΝΤ δεν θέλουν να δυσαρεστήσουν ή να ρίξουν το φταίξιμο στην αδιαλλαξία του Γερμανού υπουργού Οικονομικών προσπαθούν να εφεύρουν νέες απαιτήσεις παράλογες και εξωπραγματικές, αρκεί να είναι η Ελλάδα αυτή που χρεώνεται την κωλυσιεργία.

Υπογράμμισε πάντως ότι «η Ελλάδα σε αυτή τη διελκυστίνδα δεν είναι μόνη, αλλά έχει σύμμαχο την πραγματικότητα και τους δείκτες της ελληνικής οικονομίας: Το 2016 παρά τις καταστροφικές προβλέψεις του ΔΝΤ έκλεισε με θετικό πρόσημο ανάπτυξης. Τα έσοδα είχαν εκπληκτική υπεραπόδοση μεταξύ άλλων γιατί τελείωσε το μεγάλο φαγοπότι και έτσι υπερκαλύψαμε τον στόχο των πλεονασμάτων και αντί να ενεργοποιηθεί ο κόφτης ενεργοποιήθηκε ο δότης και δώσαμε το βοήθημα εφάπαξ στους συνταξιούχους», είπε.

Παρατήρησε ακόμη ότι ενώ οι Ευρωπαίου εταίροι αναγνώρισαν αυτή την «εντυπωσιακή υπερκάλυψη των στόχων» τα στελέχη του ΔΝΤ «έχουν μία μεγάλη δυσκολία να στηρίξουν τις απόψεις τους». «Επικαλούνται στοιχεία για την ελληνική οικονομία που δεν είναι έγκυρα. Αυτό που περιμένουμε είναι να αναθεωρήσουν αυτές τις εκτιμήσεις», είπε, τονίζοντας οτι «δεν μπορεί να υπάρξει διαπραγμάτευση αν δεν είμαστε στην ίδια σελίδα».

Ο Πρωθυπουργός εκτίμησε ότι «όσο και αν το απεύχονται ορισμένοι, η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς υποχωρήσεις σε ακραίους παραλογισμούς και σε ζητήματα αρχών».

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου της Ν.Δ. εν όψει του επικείμενου ταξιδιού του κ. Μητσοτάκη στη Γερμανία. «Ο κ. Μητσοτάκης θα πάει στη Γερμανία. Δεν ξέρω τι θα πει, αλλά δεν θα αναφέρει το ζήτημα της έκδοσης του κ. Χριστοφοράκου» είπε. Ανέφερε ακόμη ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν ήρθε σε επαφή μαζί μου, ούτε δεν ζήτησε ενημέρωση για τη διαπραγμάτευση, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι «να πέσει η κυβέρνηση για να έρθουν αυτοί στα πράγματα».

«Ο κ. Μητσοτάκης και το κόμμα του είναι οι μόνοι στην Ευρώπη που μας εγκαλούν για καθυστερήσεις. Για να πάρει την εξουσία δεν αρκεί να γίνει αρεστός στον κ. Σόιμπλε, αλλά στον ελληνικό λαό και αυτό δεν θα το καταφέρει», πρόσθεσε.

Ο κ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική και στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο, όπως παρατήρησε, «επιμένει να θέλει να είναι η ουρά της Ν.Δ. και του κ. Μητσοτάκη».

Πηγή: naftemporiki.gr 

-Διαφήμιση-
Αγροτική Καινοτομία - Γεωργικές Συμβουλές