Α.Τσίπρας: Πρώτη φορά αριστερά – πρώτη φορά απλή αναλογική

Τσίπρας: Bασικό αναπτυξιακό εργαλείο τα αγροτικά προγράμματα

«Η ΝΔ δεν έκρυψε ποτέ ότι ταυτίζεται με τις πλέον αντεργατικές πολιτικές. Το δικό μας μοντέλο βρίσκεται στον αντίποδα αυτών των επιλογών και συνεχίζουμε μια ανάπτυξη που δεν βασίζεται στην άρση κάθε προστατευτικού σχεδίου για την εργασία», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην ΚΕ του κόμματος. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο για την ανάπτυξη με στόχο να πέφτει σταδιακά η κοινωνία και τα οφέλη να κατανεμηθούν δίκαια. Είπε ακόμη ότι επιδίωξη είναι επίσης να υπάρξουν πόροι που θα στηρίξουν το κοινωνικό κράτος.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη μάχη για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων διότι οι εργαζόμενοι πρέπει να νιώθουν ασφαλείς διότι και η παραγωγικότητα τους θα βελτιωθεί τότε. Ανέφερε επίσης ότι δεν θα υπάρξει ανοχή σε παραβιάσεις της κείμενης νομοθεσίας από την πλευρά της εργοδοσίας.

«Μέρα με τη μέρα οικοδομούμε το δικό μας μοντέλο διακυβέρνησης», είπε και πρόσθεσε ότι διαμορφώνεται και ένα νέο σχέδιο στρατηγικό σχέδιο για την αριστερά του 21ου αιώνα που επέλεξε να αναλάβει ευθύνες. «Θα επιδιώξουμε τομές και μεταρρυθμίσεις που θα εγγράφονται στις αξίες μας, είπε, ήρθε η ώρα να αποκτήσει η χώρα δίκαιο αναλογικό σύστημα. Πρώτη φορά αριστερά, πρώτη φορά απλή αναλογική με ισοτιμία της ψήφου των πολιτών», είπε ο πρωθυπουργός. Είπε ότι ήρθε η ώρα να ικανοποιηθεί ένα πάγιο αίτημα της αριστεράς για δίκαιο εκλογικό σύστημα την απλή αναλογική. «Μέσα στις επόμενες ημέρες εμείς θα κάνουμε το χρέος μας», είπε ο κ.Τσίπρας.