Τύρναβος: Αναμένουν εκτιμητές για άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις

Την άμεση στελέχωση του οργανισμού του ΕΛΓΑ με μόνιμο γεωπονικό προσωπικό το οποίο θα επαρκεί και θα καλύπτει τις ανάγκες των αγροτών οι οποίοι πλέον έχουν να αντιμετωπίσουν και την κλιματική αλλαγή, ζητούν από την κυβέρνηση οι Αγροτικοί Σύλλογοι του Δήμου Τυρνάβου.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου, Στέλιος Τσικριτζής, τόνισε ότι “το προσωπικό (συμβασιούχοι) που έδωσε εντολή η κυβέρνηση να προσληφθεί δεν φτάνει, αφού μιλάμε για δυναμικές καλλιέργειες που θέλουν επιπλέον χρόνο για να εκτιμηθούν από χωράφι σε χωράφι. Οι υπάρχοντες γεωπόνοι – εκτιμητές όσες φιλότιμες και κοπιαστικές προσπάθειες και να κάνουν είναι σχεδόν αδύνατο να ανταποκριθούν στις αγροτικές εκτάσεις του Δήμου Τυρνάβου διότι μιλάμε για χιλιάδες στρέμματα. Οι Γεωπόνοι στις πόλεις και στα χωριά του Δήμου μας δεν επαρκούν και όλο αυτό έχει ως συνέπεια συνάδελφοι μας να έχουν εντάσεις μεταξύ τους για το ποιανού η ζημιά θα εκτιμηθεί μιας και πολλοί είναι στην διαδικασία της συγκομιδής του ποσοστού της καλλιέργειας που κατάφερε να διασωθεί”.

Οι πρωτόγνωρες φυσικές καταστροφές (παγετοί, ανεμοθύελλες, καύσωνες, χαλαζοπτώσεις) διέλυσαν το σύνολο των αγροτικών παράγωγων στο Δήμο Τυρνάβου, πρόσθεσε ο κ. Τσικριτζής, ο οποίος έκανε λόγω για εμπαιγμό της κυβέρνησης στην πλάτη των αγροτών “που άκουγαν υπουργικές δεσμεύσεις και τα μεγάλα λόγια της κεντρικής διοίκησης του ΕΛΓΑ για προσλήψεις γεωπονικού προσωπικού ώστε να γίνουν άμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις’”.

Πηγή: ertnews.gr