Β. Αποστόλου: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η ολοκλήρωση του προγράμματος

Β. Αποστόλου: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η ολοκλήρωση του προγράμματος
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος, οπότε σειρά θα έχει η συζήτηση για την αντιμετώπιση του χρέους της χώρας, είναι η προτεραιότητα της κυβέρνησης, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, αποκλείοντας έτσι τα σενάρια για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Ο κ. Αποστόλου ανέφερε πως μέχρι τη λήξη της θητείας τής παρούσας κυβέρνησης, υπάρχουν δύο εκλογικές αναμετρήσεις, των αυτοδιοικητικών εκλογών των Οκτώβριο και των ευρωεκλογών την άνοιξη και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος να προσθέσουμε αναμετρήσεις και μία έντονη προεκλογική κατάσταση, η οποία δεν ωφελεί καθόλου τη χώρα».

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Μιλώντας για τη ρύθμιση σχετικά με τα «κόκκινα» αγροτικά δάνεια, που παρουσιάστηκε χθες, ο υπουργός σημείωσε ότι η πλατφόρμα όπου θα υποβάλλονται οι δηλώσεις αναμένεται να ανοίξει εντός των επόμενων ημερών. «Η ρύθμιση περιλαμβάνει διαγραφή των τόκων, αλλά και διαγραφή κεφαλαίου των δανείων σε ποσοστά έως και 60%. Επίσης, αποπληρωμή με βάση τις πραγματικές δυνατότητες των οφειλετών, μέχρι και 120 δόσεις» τόνισε και κάλεσε τους αγρότες να ενταχθούν στη ρύθμιση, καθώς στη συνέχεια οι τράπεζες έχουν τη δυνατότητα να πουλήσουν τα δάνεια αυτά σε Funds, κάτι που, όπως είπε «είναι καταστροφικό για τον αγροτικό τομέα».

Για το ενδεχόμενο φορολόγησης του τσίπουρου ο κ. Αποστόλου υποστήριξε πως δεν έχουν ληφθεί ακόμη αποφάσεις, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο δεν περιλαμβάνεται μεταξύ των προαπαιτουμένων για το κλείσιμο της τελευταίας αξιολόγησης, του τρέχοντος οικονομικού προγράμματος. Όπως υπογράμμισε, υπάρχει πίεση για την κατάργηση της διακίνησης χύμα τσίπουρου από τις προβλέψεις της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, καθώς και πίεση από τις αποφάσεις τής Κομισιόν σχετικά με την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.

Τέλος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεν παρέλειψε να αναφέρει πως υπάρχουν καταγγελίες από επαγγελματίες του κλάδου για αθέμιτο ανταγωνισμό από τη μαζική και ανεξέλεγκτη διακίνηση χύμα τσίπουρου στην ελληνική επαρχία, γεγονός που σχετίζεται και με θέματα δημόσιας υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress