Γυναικεία βραβεία Copa 2018: Οι αγρότισσες της Ευρώπης ως φορείς καινοτομίας

Bραβεία Copa 2018: Οι αγρότισσες της Ευρώπης ως φορείς καινοτομίας
-Διαφήμιση-
gaia-sense

«Οι γυναίκες είναι ικανές για εντυπωσιακά πράγματα και βρίσκονται ανάμεσα σε εκείνους που μπορούν να διασφαλίσουν την ένταξη της καινοτομίας στην αγροτική παραγωγή», είναι η διαπίστωση της Lotta Folkesson, επικεφαλής της γυναικείας επιτροπής της αγροτικής οργάνωσης Copa, με αφορμή τα βραβεία της οργάνωσης για τις καινοτόμες αγρότισσες του 2018. Αγρότισσες από διαφορετικές χώρες της Ευρώπης έχουν εισάγει στις εκμεταλλεύσεις τους καινοτομίες, έχουν δημιουργήσει νέα προϊόντα και διατροφικές συνήθειες. Οι γυναίκες αυτές διαγωνίζονται για την πρώτη θέση στα βραβεία καινοτομίας και αποδεικνύουν πως έχουν τη δύναμη και την όρεξη να βρουν λύσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αγροτικές περιοχές.

Αν και οι επικρατέστερες για το πρώτο βραβείο είναι πέντε, η Copa, θέλοντας να αναδείξει όλες όσες δήλωσαν συμμετοχή, δημοσίευσε ένα φυλλάδιο, δίνοντας μια μικρή περιγραφή για κάθε συμμετέχουσα. Παρακάτω παρουσιάζονται ενδεικτικά δύο από αυτές.

Nienke Koumans, Γαλλία

Η Nienke δουλεύει στην κτηνοτροφική εκμετάλλευση που έφτιαξε με τον άντρα της από το 2008. Αυξάνοντας σταδιακά τον αριθμό των αγελάδων τις οποίες εκτρέφουν, δημιούργησε ένα εργαστήριο παραγωγής παγωτού. Σήμερα, διαθέτει το δικό της brand και το πουλάει σε σούπερ μάρκετ και τοπικά μαγαζιά.

Aly Wisse-Maat, Ολλανδία

H Aly διαχειρίζεται μία αγροτική εκμετάλλευση με τον άντρα της, ενώ σε συνεργασία με 14 άλλους αγρότες παράγουν αιολική ενέργεια, την οποία παρέχουν σε 110 νοικοκυριά σε αγροτικές περιοχές, για την πρόσβασή τους στο διαδίκτυο.

Η απονομή του βραβείου θα πραγματοποιηθεί στις 15 Οκτωβρίου, στις Βρυξέλλες.

-Διαφήμιση-