Βρίσκει ρυθμό η ζήτηση για το ελληνικό ακτινίδιο

Έγκριση εισαγωγής ελληνικών ακτινιδίων στην Ινδία
Τον τελευταίο μήνα αντιστρέφεται το «ήσυχο» κλίμα που παρατηρήθηκε τους πρώτους μήνες της σεζόν στο ακτινίδιο, με την αγορά να εκφράζει αυξημένο ενδιαφέρον, τόσο από την Ευρώπη όσο και από ασιατικούς, αλλά και υπερατλαντικούς προορισμούς, όπως οι ΗΠΑ και ο Καναδάς.

Αυτό αναφέρει, μιλώντας στην «ΥΧ», ο Κωνσταντίνος Σαλεπτσής, υπεύθυνος πωλήσεων της εταιρείας συσκευασίας και εμπορίας φρούτων Oporello AE, που εδρεύει στη Λάρισα. Σύμφωνα με τον ίδιο, «στην αρχή η σεζόν είχε εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από την περσινή. Υπήρξε μεγάλη προσφορά και από την Ελλάδα και από την Ιταλία και την Ισπανία, ενώ έμεινε περισσότερο στην αγορά το ακτινίδιο από το νότιο ημισφαίριο. Έτσι, αρχικά δεν είδαμε τη ζήτηση που διαμορφώθηκε πέρσι από νωρίς. Σταδιακά, η αγορά βρήκε τους ρυθμούς της και μπορώ να πω πλέον ότι διακρίνουμε μεγάλη ζήτηση».

Όπως αναφέρει ο κ. Σαλεπτσής, η ζήτηση φάνηκε να ζεσταίνεται από τα τέλη Ιανουαρίου-αρχές Φεβρουαρίου. Προέρχεται από όλη την Ευρώπη, με τη δυτική να ζητάει όλα τα μεγέθη και την κεντρική και την ανατολική κυρίως μεσαία και μικρά μεγέθη, αλλά και από Μαλαισία, Ινδονησία, Ινδία, Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία, μέχρι το Χονγκ Κονγκ και την Κίνα. «Όλοι οι πελάτες είναι το ίδιο απαιτητικοί, όσον αφορά την υψηλή ποιότητα του προϊόντος, ωστόσο παρά το γεγονός της αυξημένης ζήτησης η αγορά δεν αφήνει περιθώρια για σοβαρή ανάκαμψη της τιμής», τόνισε. Μπορεί, όπως εξηγεί, η Ισπανία να βγήκε την προηγούμενη εβδομάδα από την αγορά, αλλά τα αποθέματα από Ιταλία και Ελλάδα παραμένουν μεγάλα, πράγμα που περιορίζει τα περιθώρια διαπραγμάτευσης της τιμής σε υψηλότερα επίπεδα.