Βαριές κατηγορίες κατά της Walmart για τα «βιολογικά» αβγά

H μεγάλη αμερικανική αλυσίδα μηνύθηκε από καταναλωτές

Walmart
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Όπως είναι γνωστό, τα βιολογικά αβγά προέρχονται από κότες που εκτρέφονται σε εξωτερικούς χώρους, υπό ευνοϊκές συνθήκες, μακριά από αντιβιοτικά, ζωικά υποπροϊόντα, μεταλλαγμένα κ.ά.

Στα ράφια των καταστημάτων της Walmart στην Καλιφόρνια, το «καπέλο» στην τιμή της δωδεκάδας ανέρχεται στο ένα δολάριο, αντίτιμο το οποίο αρκετοί ευαισθητοποιημένοι Αμερικανοί είναι πρόθυμοι να καταβάλουν, λαμβάνοντας υπόψη τόσο την υψηλότερη ποιότητα του προϊόντος όσο και την καλή διαβίωση των ζώων εκτροφής που το παράγουν.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Φαίνεται, όμως, ότι η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικής παγκοσμίως κάθε άλλο παρά τηρεί τα υψηλά στάνταρ που υποδηλώνει η βιολογική επισήμανση. Σύμφωνα με πρόσφατες καταγγελίες, οι όρνιθες ωοπαραγωγής, που εκτρέφονται στο Κάνσας για λογαριασμό της αλυσίδας, τοποθετούνται σε βιομηχανικά, πολυώροφα κοτέτσια με μικροσκοπικές εισόδους. Παραμένουν, λοιπόν, σε ανήλιαγους κλειστούς χώρους, δίχως πρόσβαση στην ύπαιθρο και τον καθαρό αέρα. «Οι καταναλωτές εξαπατώνται, ώστε να πληρώνουν περισσότερο λόγω του ισχυρισμού περί «πρόσβασης σε εξωτερικούς χώρους», ο οποίος βρίσκεται στην ετικέτα», δηλώνει στο The New Food Economy ο πολίτης Donnie Lee Gibson. Ο Gibson είναι ο κύριος ενάγων στην ομαδική αγωγή κατά της Walmart, που κατατέθηκε στις 8 Ιανουαρίου στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στη Βόρεια Καλιφόρνια.

Μέσω της αγωγής απευθύνεται κάλεσμα και σε άλλους καταναλωτές, ώστε να συμμετάσχουν και εκείνοι σε περίπτωση που έχουν αγοράσει βιολογικά αβγά από το τοπικό κατάστημα της Walmart κατά την τελευταία τετραετία.

Εφόσον κερδίσουν τη δίκη, θα αποζημιωθούν για τις υψηλές τιμές που καλούνταν να πληρώνουν σε σταθερή βάση.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress