Χαμόγελα στην Αργολίδα για την τιμή στον χυμό

Θετικά ξεκίνησε ο διάλογος μεταξύ των εκπροσώπων των παραγωγών και των χυμοποιών στην Αργολίδα. Η έναρξη των συζητήσεων σηματοδοτεί τη θετική διάθεση των επιχειρηματιών για μία καλή τιμή στο ξεκίνημα της διάθεσης του χυμού, με τη συνολικότερη εικόνα να αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για περαιτέρω αυξήσεις.

Όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ, Κώστας Πιπέρος, «οι κινήσεις μας αφορούν τους 27 συνεταιρισμούς που είναι νόμιμοι, σύμφωνα με το υπουργείο. Στη συνάντηση που έγινε την περασμένη Δευτέρα, οι επιχειρηματίες έδειξαν να κατανοούν τα αιτήματά μας και δεν ήταν αρνητικοί. Μας δήλωσαν ότι οι τιμές θα είναι υψηλές και θα υπάρχει μια βάση των 20 λεπτών». Ο ίδιος εκτιμά ότι «στην πορεία η κατάσταση θα εξελιχθεί σαν το χρηματιστήριο και οι τιμές θα ανεβοκατεβαίνουν. Αρχικά, φαίνεται ότι οι τιμές θα ανέβουν και ίσως να φθάσουν τα 27 λεπτά. Όλα αυτά θα αρχίσουν με την πρώτη τιμολόγηση, που θα γίνει για τη Ναβαλίνα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραγωγοί, με αφορμή τη συνεργασία τους για τη διαμόρφωση της τιμής του χυμού, δημιούργησαν ένα νέο όργανο, στο οποίο θα συμμετέχουν όλοι εκτός από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ερμιονίδας. Πιο συγκεκριμένα, υπενθυμίζεται ότι στις 3 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η ιδρυτική συνέλευση της Διαρκούς Επιτροπής Συνεταιρισμών Αργολίδας (ΔΕΣΑ). Η ΔΕΣΑ θα λειτουργεί ως διαρκές κέντρο συντονισμού, ενημέρωσης, διαβούλευσης και συλλογικής εκπροσώπησης των εγκεκριμένων από το ΥΠΑΑΤ αγροτικών συνεταιρισμών της Αργολίδας.