Αυτό το άρθρο είναι 15 μηνών

Χανιά: Δράσεις για την προστασία των αδέσποτων ζώων

04.04.2023
2' διάβασμα
chania-draseis-gia-tin-prostasia-ton-adespoton-zoon-45413

Στην υλοποίηση προγράμματος για την παροχή, δωρεάν, στειρώσεων σε δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς, για ιδιοκτήτες που ανήκουν σε ευπαθείς και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, προχωρά ο Δήμος Χανίων, όπως ανακοινώθηκε σήμερα στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων.

Παράλληλα, ανακοινώθηκαν δράσεις που υλοποιούνται και θα υλοποιηθούν και αφορούν την μέριμνα για τα ζώα συντροφιάς και την ευαισθητοποίηση των παιδιών των σχολείων του Δήμου Χανίων.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, τα προηγούμενα 3,5 χρόνια τετραπλασιάστηκε η χρηματοδότηση για την κάλυψη του συνόλου της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων. Όπως είπε, αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον πολλαπλασιασμό του αριθμού των στειρώσεων, αλλά και του αριθμού των ανάδοχων.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι έως το τέλος του 2023 θα έχει ξεκινήσει η κατασκευή του νέου καταφυγίου ζώων του Δήμου Χανίων στην περιοχή Ακρωτήρι.

Από τη πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Νικηφοράκης, αναφέρθηκε αναλυτικά στις πρωτότυπες δράσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν:

  • Δωρεάν στειρώσεις σε δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς.
  • Ενημερωτικές επισκέψεις σε σχολεία Α’/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χανίων, μαζί με υλικό ενημέρωσης και συμμετοχή εθελοντών.
  • Συμμετοχή κτηνιάτρων του Δήμου Χανίων σε εθελοντικό πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων ζώων συντροφιάς (συνολικά: 18 ζώα συντροφιάς) και επιπλέον προμήθεια ταϊστρών-ποτιστρών για αδέσποτα ζώα συντροφιάς και τοποθέτηση τους σε 24 νέα σημεία, σε όλο το εύρος του Δήμου Χανίων.

Σύμφωνα με τον κ. Νικηφοράκη, τα τελευταία χρόνια ο δήμος έχει διαχειριστεί περίπου 1.500 ζώα, έχει κάνει περίπου 1.000 στειρώσεις, ενώ οι δαπάνες για την προστασία των αδέσποτων φτάνουν συνολικά τις 500.000 ευρώ.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΓΡΑΦΕΙ: