Ξεκίνησε η 2η φάση διανομής τροφίμων σε 5.360 δικαιούχους της Αθήνας

Κοινωνικά παντοπωλεία στην ύπαιθρο ή αλλαγή παραγωγικού μοντέλου
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Ξεκίνησε η δεύτερη φάση της διανομής τροφίμων σε 5.360 δικαιούχους της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών

Στη δεύτερη φάση του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)», προχώρησε η Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών, με τη διανομή ειδών παντοπωλείου, νωπών ειδών και βρεφικών τροφών σε 2.449 οικογένειες, με 5.360 ωφελούμενους.

-Διαφήμιση-

Οι διανομές, κατά τις 18, 19 και 20 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν με τη συνεργασία των δήμων Βύρωνα, Γαλατσίου, Δάφνης-Υμηττού, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Καισαριανής, Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, καθώς και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (ΑΠΟΣΤΟΛΗ Δάφνης & Ζωγράφου).

Παράλληλα, διατέθηκαν και ποσότητες νωπών ειδών στα Κοινωνικά Συσσίτια των δήμων Βύρωνα και Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας.

Οι διανομές τροφίμων θα συνεχιστούν σε τακτική βάση, ενώ οι δικαιούχοι του προγράμματος θα λάβουν και συνοδευτικές υπηρεσίες.

Η αντιπεριφερειάρχης Ερμίνα Κυπριανίδου, αναφερόμενη στο πρόγραμμα, δήλωσε ότι «στόχος είναι η ενίσχυση των παρεχόμενων προϊόντων με την προσθήκη νωπού κρέατος». Σημείωσε ότι βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης ο καθορισμός των συνοδευτικών υπηρεσιών που θα λάβουν επιπλέον οι δικαιούχοι, «έτσι ώστε να εντοπιστούν οι πραγματικές ανάγκες κάθε οικογένειας και να προσφερθούν στοχευμένες υπηρεσίες». Υπογράμμισε ότι «αυτές τις γιορτινές μέρες, η υποστήριξη και ανακούφιση των συμπολιτών μας που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, αποτελεί, όχι μόνο επιτακτική ανάγκη, αλλά και υποχρέωση μιας συντεταγμένης πολιτείας». Ολοκλήρωσε τονίζοντας ότι πέραν του ΤΕΒΑ, στόχος είναι και η υλοποίηση συμπληρωματικών αντίστοιχων προγραμμάτων, καθώς «η άσκηση κοινωνικής πολιτικής, με όρους αλληλεγγύης, σε ένα περιβάλλον διαρκώς αυξανόμενων αναγκών, αποτελεί για την Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών, πρώτη προτεραιότητα».

ΑΠΕ ΜΠΕ

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki