Χτίζει μεθοδικά τη θέση του στον Καναδά το ελληνικό ακτινίδιο

Χτίζει μεθοδικά τη θέση του στον Καναδά το ελληνικό ακτινίδιο
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, οι επιχειρήσεις εμπορίας και παραγωγής ακτινιδίων από τη Χρυσούπολη Καβάλας ήταν παρούσες σε μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις τροφίμων και ποτών διεθνούς εμβέλειας, τη SIAL CANADA, η οποία έλαβε χώρα τον Μάιο στο Μόντρεαλ (2-4/5), φιλοξενώντας πάνω από 1000 εκθέτες από 51 χώρες και 20.000 επισκέπτες.

Συγκεκριμένα, οι αγροτικοί συνεταιρισμοί NESPAR και NESTOS και οι εταιρείες ALKYON Α.Ε. και GOUSTERA A.E. επέστρεψαν στην έδρα τους, με σημαντικές νέες γνωριμίες και συμφωνίες. Οι επιχειρήσεις παραγωγής και εμπορίας ακτινιδίου της περιφέρειας ΑΜΘ, μέσω του προγράμματος προώθησης ακτινιδίου “Premium European Kiwi”, κατάφεραν να έρθουν σε επαφή με μερικούς από τους σημαντικότερους εισαγωγείς και ανθρώπους του εμπορίου οι οποίοι είναι εδραιωμένοι σε αγορές – κλειδιά, όπως ο Καναδάς, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Κίνα.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Την τελευταία μέρα της έκθεσης, Παρασκευή 4/5/2018 και ώρα 18:00, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στον εντυπωσιακό χώρο του Nelligan Hotel, μέσω του προγράμματος Premium European Kiwi. Για ακόμη μια φορά, πεπειραμένοι σεφ δημιούργησαν εντυπωσιακά πιάτα έχοντας ως κύριο υλικό το ακτινίδιο. Η μοναδικότητα του ελληνικού ακτινιδίου σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερες συνταγές των σεφ, απογείωσε το αποτέλεσμα αφήνοντας όλους τους επισκέπτες εξαιρετικά ικανοποιημένους!

«Μαγνήτης» τα προϊόντα της Santo Wines για τους Καναδούς.

Το ίδιο αποδοτική φαίνεται να ήταν και η παρουσία της Ένωσης Συνεταιρισμών Santo Wines στον Καναδά. Η Σαντορίνη φέρνοντας τον κυκλαδίτικο αέρα στην έκθεση, έκανε εντύπωση με το πλούσιο καλάθι προϊόντων της μέσω του προγράμματος προώθησης “Santorini Volcanic Terroir”.

Πιο συγκεκριμένα, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα προώθησης, έκανε την παρθενική του εμφάνιση στην έκθεση προωθώντας τα πλέον ξακουστά προϊόντα, φάβα, ντοματίνι και κρασί Σαντορίνης τα οποία σφραγίζουν την ποιότητά τους φέροντας την ένδειξη Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ).

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της WIN Σύμβουλοι Ανάπτυξης, συντονίστριας εταιρείας των δύο αυτών προγραμμάτων, κ. Αλέξανδρος Αραμπατζής, τόνισε πως:

“Το ενδιαφέρον των Καναδών μοιάζει αμείωτο για τις εισαγωγές ποιοτικών ελληνικών προϊόντων και αυτό μας δίνει τη χαρά να προσπαθούμε στο μέγιστο τόσο για τη συνεχή ανάδειξή τους όσο και για τη διατήρηση της εξαιρετικής αυτής φήμης που έχει ήδη δημιουργηθεί γύρω από αυτά. Εκμεταλλευόμαστε την επιτυχημένη παρουσία και των δύο προγραμμάτων στη SIAL CANADA και ήδη προγραμματίζουμε σημαντικές δράσεις, όπως in store tastings, εκδηλώσεις κλπ, σε μεγάλες πόλεις του Καναδά”.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress