Αν το όνομα MICOIL σας είναι άγνωστο, σε λίγο καιρό αυτό πρόκειται να αλλάξει. Βλέπετε, το MICOIL είναι ένα αμιγώς ελληνικό, φυσικό έλαιο, άριστης ποιότητας βασισμένο στον αγνό χυμό της άγουρης πράσινης ελιάς και αποτελεί το μοναδικό αγουρέλαιο σε παγκόσμιο επίπεδο, που εφαρμόστηκε με επιτυχία σε ασθενείς με ήπια νοητική διαταραχή, αποδεικνύοντας την εξαιρετική του αξία και τα οφέλη του για την υγεία του εγκεφάλου!

Μάλιστα, οι ευεργετικές ιδιότητές του, όσον αφορά την πρόληψη της ήπιας νοητικής διαταραχής, επιβεβαιώνονται από οκτώ ξεχωριστές εργασίες σχετικής μελέτης, οι οποίες δημοσιεύθηκαν εντός του 2020-2021 σε έγκριτα παγκόσμια ιατρικά περιοδικά. Αυτήν τη στιγμή, το MICOIL κυκλοφορεί ήδη στην αγορά, ενώ ετοιμάζεται να μπει και στα ράφια φαρμακείων σε όλη την Ελλάδα, γεγονός που σίγουρα θα εκτοξεύσει τη ζήτησή του από το ευρύ κοινό.

Βραβευμένα ελαιόλαδα και όχι μόνο

Το ενδιαφέρον της Yanni’s Olive Grove, της εταιρείας από τη Νέα Τένεδο Χαλκιδικής που βρίσκεται πίσω από αυτό το καινοτόμο προϊόν, για έλαια με θεραπευτικές ιδιότητες δεν είναι τυχαίο, αφού τα αγουρέλαιά της έχουν υψηλότατα επίπεδα πολυφαινολών και φυσικών αντιοξειδωτικών, ειδικά σε σύγκριση με συμβατικά ελληνικά εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα.

Μάλιστα, η εταιρεία διαθέτει πιστοποίηση που της επιτρέπει να παράγει ΠΟΠ πράσινες ελιές Χαλκιδικής, καθώς και ΠΟΠ αγουρέλαιο Χαλκιδικής, ενώ τα αγουρέλαιά της έχουν κερδίσει πάνω από 50 διεθνή βραβεία στους μεγαλύτερους διαγωνισμούς ποιότητας του κόσμου.

Επιπλέον, η Yanni’s Olive Grove διασφαλίζει τα σημαντικά υγειοπροστατευτικά χαρακτηριστικά του MICOIL, αλλά και την ποιότητα των προϊόντων της μέσω επιστημονικών μεθόδων τυποποίησης και χάρη στις υψηλής τεχνολογίας καλλιεργητικές και παραγωγικές μεθόδους που εφαρμόζει.

Η ευφυής γεωργία πίσω από την επιτυχία

Σύμμαχος της εταιρείας, που ειδικεύεται στα αγουρέλαια και στα προϊόντα ελιάς, είναι η ευφυής γεωργία και, πιο συγκεκριμένα, το πρωτοπόρο σύστημα gaiasense της NEUROPUBLIC. «Το MICOIL είναι προϊόν της ευφυούς γεωργίας. Προέρχεται ξεκάθαρα από τις ορθές καλλιεργητικές πρακτικές που μας υπέδειξε το σύστημα gaiasense», εξηγεί ο Γιάννης Προδρόμου, παραγωγός και ιδιοκτήτης της Yanni’s Olive Grove.

Οι ελαιώνες της εταιρείας εφάρμοσαν από το 2016 έως το 2019, ως πρώτη πιλοτική καλλιέργεια, ένα πρωτοποριακό για την Ευρώπη τριετές πρόγραμμα βασισμένο στο gaiasense, το οποίο οργανώθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία Πληροφορικής & Τεχνολογίας NEUROPUBLIC και τον φορέα GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ. Παράλληλα, η εταιρεία συνεχίζει τη χρήση της ευφυούς γεωργίας, με σκοπό τη μείωση του κόστους παραγωγής και της τιμής διάθεσης των τελικών προϊόντων, έτσι ώστε να είναι ανταγωνιστικά στις αγορές που διατίθενται.

«Η εφαρμογή των συμβουλών του gaiasense μάς έδωσε τη δυνατότητα να κατεβάσουμε σημαντικά τα καλλιεργητικά έξοδα και, άρα, να έχουμε ένα πιο ανταγωνιστικό προϊόν», συνεχίζει ο κ. Προδρόμου.

Την ίδια στιγμή, αξιοποιεί το gaiasense, προκειμένου να περιορίσει τη χρήση φυσικών πόρων και αγροχημικών, ελαχιστοποιώντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της ελαιοπαραγωγής.

Το σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense της NEUROPUBLIC επιτρέπει στη Yanni’s Olive Grove να πάρει τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις για την παραγωγή της, με βάση έγκυρα επιστημονικά αποτελέσματα, δεδομένα και γνώση.

Έτσι, επιτυγχάνεται οικονομία στις εισροές, όπως στο αρδευτικό νερό, στα λιπάσματα και στα φυτοφάρμακα, με συνέπεια τη δραστική μείωση του κόστους της παραγωγής, αλλά και την ποσοτική και ποιοτική βελτίωσή της. Αποτέλεσμα, πιο ποιοτικά ελαιόλαδα και ελιές, με εξαιρετικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά που τα κάνουν να ξεχωρίζουν.

«Χάρη στο σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense, αυτήν τη στιγμή έχουμε πετύχει δύο πράγματα: Να βάλουμε το εξαιρετικό παρθένο αγουρέλαιό μας στα βρετανικά σούπερ μάρκετ Waitrose και, μάλιστα, να έχουμε αύξηση 23% στις πωλήσεις σε έναν χρόνο και να δημιουργήσουμε το MICOIL. Θα λέγαμε ότι η ευφυής γεωργία έδωσε υπεραξία στο προϊόν μας».