ΥΠΑΑΤ: «Κίνητρα στους παραγωγούς για αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και υιοθέτηση νέων μεθόδων παραγωγής»

Στην Ημερίδα με τίτλο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός, προς μία Βιώσιμη Γεωργία» που διοργάνωσε η farmB σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Τορίνο την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, στη Λάρισα, παραβρέθηκε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ: «Δεδομένου ότι η διάδοση της έξυπνης γεωργίας και ειδικότερα της γεωργίας ακριβείας, είναι μια πολύπλοκη, διαδραστική διαδικασία που απαιτεί προσπάθειες σε πολλά επίπεδα, ο Διονύσης Σταμενίτης αναφέρθηκε στα κίνητρα που δίνει το ΥΠΑΑΤ μέσω των προγραμμάτων που υλοποιεί,  προκειμένου οι παραγωγοί να κατευθυνθούν προς τις νέες τεχνολογίες και στην υιοθέτηση μεθόδων παραγωγής.

Ειδικότερα, ο ΥφΑΑΤ αναφέρθηκε στο παράδειγμα των σχεδίων βελτίωσης, τα οποία αφορούν τον εκσυγχρονισμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και στο πλαίσιο των οποίων είναι επιλέξιμο το σύνολο των επενδύσεων που συμβάλουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της γεωργίας.

Επιπρόσθετα, ο Υφυπουργός κ. Σταμενίτης μίλησε και για το Μέτρο 16, το οποίο εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, και έχει σκοπό την προώθηση της συνεργασίας φορέων που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα για την εισαγωγή στην γεωργική εκμετάλλευση καινοτόμων επενδύσεων και επενδύσεων ψηφιακού μετασχηματισμού».