ΥΠΑΑΤ: Πράσινο φως για αλλαγές σε ΑΤΑΚ και ποσοστό ιδιοκτησίας με εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ – Άνοιξε το σύστημα διοικητικών πράξεων

Με τροποποιητική απόφαση της εγκυκλίου διόρθωσης προφανών σφαλμάτων μέσω διοικητικών πράξεων, ο ΟΠΕΚΕΠΕ δίνει τη δυνατότητα «κατά παρέκκλιση για το έτος 2021» να μεταβληθούν τα στοιχεία του ΑΤΑΚ χωρίς περαιτέρω έλεγχο από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ypaithros.gr, με την εξέλιξη αυτή, άνοιξε και η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΕΠΕ για να προβούν οι παραγωγοί στις απαραίτητες ενέργειες μέσω των ΚΥΔ.

Συγκριμένα, και σύμφωνα με την τροποποίηση:

«Ο γεωργός έχει τη δυνατότητα να τροποποιήσει τον ΑΤΑΚ που έχει ήδη καταχωρίσει καθώς και το ποσοστό ιδιοκτησίας στον πίνακα “Στοιχεία ιδιοκτήτη” της Καρτέλας “Ιδιοκτησία”. Επίσης έχει τη δυνατότητα να προσθέσει επιπλέον ΑΤΑΚ σε αγροτεμάχιο».

Ωστόσο, και σύμφωνα πάντα με την απόφαση «διευκρινίζεται ότι δεν μπορεί να αλλάξει καθεστώς ιδιοκτησίας και κατά τον έλεγχο της εγκυρότητας λαμβάνονται υπόψη μόνο τα στοιχεία των ΑΤΑΚ που ήταν στην περιουσιακή κατάσταση του ιδιοκτήτη κατά τον χρόνο που υπέβαλε την ΕΑΕ». 

Δείτε εδώ την τροποποιητική 

Το άνοιγμα της πλατφόρμας του ΟΠΕΚΕΠΕ περιμένουν οι παραγωγοί