ΥΠΑΑΤ: Πρωτοβουλία δημιουργίας σύγχρονων δομών αγροτικής εκπαίδευσης σε Θεσσαλία και Πελοπόννησο

Στη σχετική ανακοίνωση προχώρησε ο Λευτέρης Αυγενάκης κατά τη διάρκεια της γενέθλιας εκδήλωσης για τα 120 χρόνια της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

Τη δημιουργία δύο νέων εκπαιδευτικών δομών σε Θεσσαλία και Πελοπόννησο, οι οποίες θα λειτουργήσουν υπό το πρότυπο της Γεωργικής Σχολής Μεσσαράς, που βρίσκεται σε στάδιο αναβάθμισης ως πρότυπο εκπαιδευτικό ίδρυμα αγροτικής εκπαίδευσης, ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης. Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε κατά την εκδήλωση για την επέτειο συμπλήρωσης των 120 χρόνων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Αυγενάκης δήλωσε ότι «στα χνάρια της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής δημιουργούμε μια σύγχρονη δομή, η οποία θα αποτελέσει ένα καινοτόμο κέντρο αγροτικής καινοτομίας που θα εμβαθύνει στην έρευνα και στην εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων παραγωγής προς όφελος των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα. Μέσα από τη Γεωργική Σχολή Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης, θα θέσουμε τις βάσεις ώστε η πρωτογενής παραγωγή να περάσει στη νέα εποχή, με στόχο να λειτουργήσει ως πρότυπο και για άλλα αντίστοιχα σχολεία σε Θεσσαλία και Πελοπόννησο».

Τιμώντας την ΑΓΣ

Με κεντρικό ομιλητή τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, George Tsunis, με εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη, και παρουσία φίλων, αποφοίτων, δωρητών και εφόρων, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή γιόρτασε, στο Ίδρυμα Β&Μ Θεοχαράκη Αθηνών, την επέτειο συμπλήρωσης 120 χρόνων από την ίδρυσή της. «Η κληρονομιά της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής έχει γεφυρώσει ηπείρους και γενιές και συνδέει δύο διαφορετικούς αιώνες και πολιτισμούς», τόνισε ο Αμερικανός διπλωμάτης, ενθυμούμενος συχνά τη διαδρομή της οικογένειάς του από την ορεινή Ναυπακτία. Εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, εξέφρασε τον θαυμασμό του για το έργο που επιτελεί επί 120 χρόνια η Αμερικανική Γεωργική Σχολή, την οποία χαρακτήρισε «πρότυπο» για την Ελλάδα. 

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Dr. Jeff Lansdale, αναφέρθηκε στην ιδιαιτερότητά της, τονίζοντας ότι η καλύτερη δασκάλα της είναι η φύση και μίλησε στους προσκεκλημένους για την αποστολή, το έργο και τις αξίες του ιδρύματος.