Υπεγράφη η σύμβαση για εκτέλεση του έργου 5ου Αρδευτικού Δικτύου Ν. Σερρών

Στην τροχιά υλοποίησης μπαίνει η κατασκευή του 5ου Αρδευτικού Δικτύου Ν. Σερρών, που αποτελεί πάγιο αίτημα των κάτοικων της Φυλλίδας.

Υπεγράφη μεταξύ του  Aντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο και του εκπροσώπου της αναδόχου εργολαβικής εταιρείας η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Μελέτη 5ου Αρδευτικού Δικτύου Ν. Σερρών και Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων», προϋπολογισμού 525.000.00 ευρώ.

Η μελέτη αφορά την χάραξη και κατασκευή του δικτύου μεταφοράς και διανομής νερού (αρδευτικό δίκτυο υπό πίεση) στην περιοχή Φυλλίδος του Νομού Σερρών τα οποία προβλέπεται να καλύψουν τις ανάγκες άρδευσης των 8.500 στρεμμάτων και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του έτους.

Για την κατασκευή του δικτύου προτείνεται η μελέτη ενός αντλιοστασίου και δεξαμενής ηρεμίας. Το νερό άρδευσης καταλήγει στη δεξαμενή ηρεμίας με προτεινόμενα έργα προσαγωγής από την υφιστάμενη δεξαμενή Δ1. Η κατασκευή του αντλιοστασίου και της δεξαμενής ηρεμίας θα γίνει σε εκτάσεις που δεν απαιτούν απαλλοτριώσεις.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η χάραξη του δικτύου ακολουθεί υφιστάμενες αγροτικές οδούς ή οδεύει πλησίον αυτών, έτσι ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα στην κατασκευή, συντήρηση και εκμετάλλευση του δικτύου και να μην απαιτηθούν απαλλοτριώσεις και δουλείες διέλευσης.

Πηγή: ertnews.gr