ΥΠΕΝ: Παρατείνονται τα μέτρα στήριξης στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας

Με Υπουργική Απόφαση παρατείνονται οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης τόσο στη χονδρεμπορική όσο και στη λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Παράταση δίνεται στην αναστολή εφαρμογής της ρήτρας αναπροσαρμογής στα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας για την περίοδο του καλοκαιριού και έως την 30ή Σεπτεμβρίου 2023.

Επιπλέον, θα διατηρηθεί η ενημέρωση των καταναλωτών για τις χρεώσεις στα τιμολόγια του επόμενου μήνα έως τις 20 του προηγούμενου. Τους τελευταίους μήνες, λόγω της αποκλιμάκωσης των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας έχουν μειωθεί σημαντικά και οι επιδοτήσεις του κράτους στους λογαριασμούς των αγροτών και των υπόλοιπων καταναλωτών.

Το μέτρο αυτό θα υποδεχτούν με ικανοποίηση οι Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων και τα μέλη τους που υπόκεινται στο καθεστώς της στρεμματικής χρέωσης, καθώς την περσινή καλλιεργητική περίοδο διατήρησαν τις χρεώσεις τους σε ικανοποιητικά επίπεδα. Ωστόσο, όσοι αρδεύουν από δίκτυα με χρέωση ανά κυβικό μέτρο ή με ιδιωτικές γεωτρήσεις εξακολουθούν να βλέπουν φουσκωμένους λογαριασμούς, καθώς η διαφορά σε σύγκριση με τα προ κρίσης επίπεδα είναι ακόμα σημαντική.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με ενημέρωση της ΡΑΕ, η τιμή κιλοβατώρας του αγροτικού τιμολογίου για τον Μάιο ανερχόταν σε 0,151 ευρώ. Να σημειωθεί, τέλος, ότι στον ενημερωτικό πίνακα που εκδίδει η Ρυθμιστική Αρχή από τον Μάρτιο έχει σταματήσει να αναγράφεται ξεχωριστά η επιδότηση του κράτους και η τελική τιμή χρέωσης.