Υπερχείλησε ο Πηνειός, έσπασε αγωγός – Εκκενώνονται χωριά της Λάρισας, μπήκαν νερά στην πόλη

Οι ώρες στη Θεσσαλία, στους νόμους Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων, αλλά και στον Βόλο είναι δραματικές, καθώς δεκάδες σπίτια, ακόμη και χωριά ολόκληρα έχουν βουλιάξει στα λασπόνερα, έπειτα από τη βιβλική καταστροφή που άφησε στο πέρασμα της η κακοκαιρία “Ντάνιελ”. Τουλάχιστον έξι είναι οι νεκροί και έξι οι αγνοούμενοι σύμφωνα με τις αρχές.

Ο Πηνειός ποταμός υπερχείλησε, και οδήγησε στην προληπτική για την ώρα εκκένωση τριών χωριών της Λάρισας, των Φαλάνη, Δασοχώρι και Κουλούρι. Όλες οι παραπήνειες συνοικίες της Λάρισας, ο Άγιος Θωμάς, ο Άγιος Χαράλαμπος, ο Ιπποκράτης, η Νέα Σμύρνη, έχουν πλημμυρίσει ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία προς τον περιφερειακό δρόμο στα Τρίκαλα, εντός της Λάρισας, από τη δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως έχει σπάσει αγωγός με αποτέλεσμα ο δρόμος να έχει γεμίσει νερά, το ποτάμι είναι από την απέναντι πλευρά, έχει μεν υπεχειλίσει ακόμη όμως δεν έχουν βγει τα νερά.

Μάχη του στρατού για τους εγκλωβισμένους

Μάχη για τον απεγκλωβισμό κατοίκων δίνουν οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας και του Στρατού. Όλη νύχτα στον Παλαμά Καρδίτσας με λέμβους συνέχιζαν να επιχειρούν,ωστόσο υπάρχει ακόμη κόσμος στις ταράτσες των σπιτιών.

Στην Πηνειάδα Τρικάλων,οι κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι στο σχολείο του χωριού, ενώ ο Ληθαίος ποταμός υπερχείλισε.

Eυθ. Λέκκας: Σε 5 χρόνια θα είναι γόνιμος ξανά ο Θεσσαλικός κάμπος (βίντεο)

Κ. Αγοραστός: Έχει σταθεροποιηθεί η στάθμη του Πηνειού – Ανέβηκε στις πλημμυρικές περιοχές

«Έχει σταθεροποιηθεί η στάθμη του Πηνειού, έχει ανέβει βέβαια η στάθμη του στις πλημμυρικές περιοχές, στις περιοχές δηλαδή εκείνες οι οποίες υπάρχουν για να μπορούν να παίρνουν τα νερά, τα οποία έρχονται και είναι περισσότερα από την κοίτη του ποταμού», δήλωσε στην ΕΡΤ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Στο νομό Μαγνησίας,οι αρχές απεγκλώβισαν 209 άτομα από τις περιοχές Μικρό, Πλατανιάς,Χόρτο,και Μηλίνα προχώρησε. Στο νοσοκομείο Βόλου, λειτουργούν όλα τα τμήματά του.  Διανομή εμφιαλωμένου νερού γίνεται έξω από τα δημαρχεία Βόλου, Νέας Ιωνίας και Αγριάς, καθώς και στις Αλυκές.

Ανυπολόγιστες ζημιές και σε Λαμία και Δομοκό

Την μανία της φύσης έζησαν και οι κάτοικοι σε χωριά της Λαμίας και του Δομοκού που βυθίστηκαν στα νερά και τις λάσπες. Στην Εύβοια, κατοικίες, κτηνοτροφικές μονάδες και επιχειρήσεις έχουν υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές.

Δύσκολη κατάσταση και στη Σκιάθο

Στη Σκιάθο υπάρχουν εγκλωβισμένα 24 άτομα στους οικισμούς Στήλες και Λεχουνι. Είναι όλοι καλά στην υγεία τους αλλά δεν υπάρχει πρόσβαση στο κεντρικό οδικό δίκτυο. Το 1ο δημοτικό σχολείο του νησιού που είναι γεμάτο λάσπες και φερτά υλικά στην αυλή και συνεργεία του δήμου καθαρίζουν.

Διαβάστε επίσης:

Δορυφορική απεικόνιση των πλημμυρών στην Θεσσαλία – 720.000 στρέμματα οι πλημμυρισμένες εκτάσεις – απεγκλωβίζονται κάτοικοι στην Λάρισα

Πηγή: ERTNews.gr