Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων: Nέες πρακτικές για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου

Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων: Nέες πρακτικές για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου

Επίκειται θεσμική παρέμβαση για τη συνολική αναδιάρθρωση των μηχανισμών ελέγχου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενώ θα ενισχυθεί το νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των παράνομων προϊόντων από τους μηχανισμούς ελέγχου.

Αυτό σημειώνει το υπουργείο Ανάπτυξης και Eπενδύσεων και η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή σε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιείται ότι η γενική γραμματεία από 1η Σεπτεμβρίου 2019 θα ανακοινώνει σε εβδομαδιαία βάση τις ενέργειες και δράσεις της, για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου όπως αυτό νοείται από την κείμενη νομοθεσία.

Ακόμη, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τα κλιμάκια ελέγχου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχουν ενισχυθεί τον τρέχοντα μήνα με εξοπλισμό (αυτοκίνητα κλπ), ικανό να ενισχύσει την επιχειρησιακή τους δράση ενώ σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενισχύθηκε η διυπηρεσιακή δράση του Συντονιστικού Οργάνου για την αντιμετώπιση του Παρεμπορίου, «με τα πρώτα αποτελέσματα να είναι θεαματικά» όπως αναφέρεται σχετικά.

Τέλος γνωστοποιείται ότι σχεδιάζονται νέες επιχειρησιακές πρακτικές προκειμένου η παρουσία των ελεγκτικών μηχανισμών να γίνει αισθητή σε όσους παρανομούν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, την περασμένη εβδομάδα από 19 μέχρι 23 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκαν 60 έλεγχοι και διαπιστώθηκαν 8 παραβάσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ