Αυτό το άρθρο είναι 91 μηνών

ΥΠΕΞ:Πραγματοποιήθηκαν 8 επιχειρηματικές αποστολές το 2016

14/12/2016
1' διάβασμα
ypexpragmatopoiithikan-8-epicheirimatikes-apostoles-to-2016-67969

Σε 8 χώρες πραγματοποιήθηκαν επιχειρηματικές αποστολές το 2016 με τη στήριξη του υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος. Οι αποστολές αυτές διοργανώθηκαν είτε με πρωτοβουλία του ΥΠΕΞ είτε σε συνεργασία με Επιμελητήρια ή επιχειρηματικούς φορείς.

Σύμφωνα με το έγγραφο, που κατατέθηκε στη Βουλή, μετά από ερώτηση βουλευτών του Ποταμιού, το ΥΠΕΞ στήριξε προσπάθειες μ ΄επιχειρηματικές αποστολές στις αγορές Βελγίου, Βοσνίας κι Ερζεγοβίνης, Καζακστάν, Ιορδανίας , Ρουμανίας , Κένυας, Σουηδίας, Πολωνίας, Ινδονησίας, το 2016.

Οι επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τις εξαγωγές, όπως τονίζεται στο έγγραφο, μπορούν να πληροφορηθούν τέτοιου είδους ζητήματα από την ψηφιακή πλατφόρμα AGORA. Υπάρχουν σήμερα 55 γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) με στόχο την εξωστρέφεια.

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο γίνεται μια προσπάθεια να ενισχυθούν με προσωπικό με στόχο την αύξηση των εξαγωγών και την επαύξηση της εξωστρέφειας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν γίνει σχετικές συναντήσεις και γίνεται προσπάθεια να εντατικοποιηθεί η δραστηριότητα των εμπορικών ακολούθων στις χώρες που είναι διαπιστευμένοι, προκειμένου να αυξηθούν οι εξαγωγές. Σε αυτήν τη φάση, τουλάχιστον από τους εξαγωγείς οπωροκηπευτικών, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται κυρίως στις χώρες της Μέσης Ανατολής, της Αραβικής Χερσονήσου και της Νοτιοανατολικής Ασίας, καθώς και σε κράτη της Λατινικής Αμερικής και δημοκρατίες της νότιας Αφρικής.

ΓΡΑΦΕΙ: