Ζαγορά: Ευεργετική η βροχή για τα μήλα αλλά καταστροφική για τα κεράσια

Ζαγορά: Ευεργετική η βροχή για τα μήλα αλλά καταστροφική για τα κεράσια

Ευεργετική για τα μήλα, αλλά όχι για τα κεράσια στο Δήμο Ζαγοράς ήταν η βροχή που έπεσε από τις επτά το πρωί της Τρίτης 19/6 και για τρεις ώρες περίπου. Επιπλέον η αγροτική οδοποιία υπέστη νέες ζημιές, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου ο αντιδήμαρχος Ζαγοράς, κ. Απόστολος Κοντογιώργος.

Δύο δένδρα έπεσαν στο δρόμο μεταξύ Τσαγκαράδας και Μουρεσίου στο κεντρικό οδικό δίκτυο, αλλά απομακρύνθηκαν, ενώ στον Αϊ Γιάννη χρειάστηκε η παρέμβαση συνεργείου για να διανοιχθεί ένα ρέμα που κατέβαζε πολύ νερό. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, και “ευτυχώς που η βροχή σταμάτησε γιατί οι ζημιές θα ήταν πολύ μεγαλύτερες”, επισήμανε ο κ. Κοντογιώργος.

Επιπλέον επισήμανε ότι έως το τέλος του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί και το έργο αποκατάστασης του παραλιακού δρόμου στον Αϊ Γιάννη. Ο κ. Κοντογιώργος επισήμανε ότι η Πολιτεία θα πρέπει να βοηθήσει ώστε να γίνουν οι αποκαταστάσεις στις υποδομές που καταστράφηκαν από τη μεγάλη νεροποντή του Φεβρουαρίου 2018, καθώς μέχρι στιγμής οι αποκαταστάσεις που έγιναν είναι πρόχειρες για να δοθεί στην κυκλοφορία το οδικό δίκτυο του Δήμου.

Πηγή: ert.gr