Ο ΑΣ Ζαγοράς γιορτάζει τον Άγιο Τρύφωνα τον προστάτη των γεωργών

Ο ΑΣ Ζαγοράς γιορτάζει τον Άγιο Τρύφωνα τον προστάτη των γεωργών
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

O AΓΙΟΣ ΤΡΥΦΩΝ Ο ΜΑΡΤΥΡΑΣ. 
Είναι Προστάτης των γεωργών, των αγρών και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς.Η μνήμη του γιορτάζεται από την Εκκλησία την 1η Φεβρουαρίου. Η γιορτή συμπίπτει με την περίοδο έναρξης της νέας καλλιεργητικής περιόδου.

Οι ιδρυτές του Συνεταιρισμού, το 1916, καθιέρωσαν τον Άγιο Τρύφωνα Προστάτη της Οργάνωσης. Το λάβαρο του Αγίου που υπάρχει στον Συνεταιρισμό, χρονολογείται από εκείνη την εποχή. Η σχέση των ιδρυτών του Συνεταιρισμού με την Ορθόδοξη Πίστη και παράδοση ήταν ισχυρή, σύμφωνα και με τις κοινωνικές συνθήκες της εποχής. Προσωρινός Πρόεδρος της Οργάνωσης κατά την Ίδρυσή της, ήταν ένας από τους ιερείς της Ζαγοράς. Στο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο δύο από τα πέντε μέλη ήταν Ιερείς όπως και στο πρώτο Εποπτικό Συμβούλιο ένα από τα εννέα μέλη ήταν Ιερέας. Οι πληροφορίες αυτές είναι αναλυτικότερες στον Α΄ τόμο της δίτομης έκδοσης με την ιστορία του Συνεταιρισμού.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Ο Συνεταιρισμός διαχρονικά τιμάει τη μνήμη του Αγίου Τρύφωνα. Πριν λίγα χρόνια μάλιστα συντηρήθηκε το λάβαρο που δημιούργησαν οι ιδρυτές. Αύριο, 01/02/2018, όπως κάθε χρόνο, όλες οι υπηρεσίες του Συνεταιρισμού θα είναι κλειστές. Το σούπερ – μάρκετ θα ανοίξει κανονικά το απόγευμα. Το πρωί θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ζαγοράς. Καλούνται τα μέλη και όλοι οι κάτοικοι της περιοχής να συμμετάσχουν στον εορτασμό.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress