Ζημιές από τον παγετό στον Δήμο Τεμπών

Tην άμεση επίσκεψη κλιμακίων του ΕΛΓΑ για την αξιολόγηση των σοβαρών προβλημάτων από τον παγετό για τους παραγωγούς του Δήμου Τεμπών, ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου σύμφωνα με το οποίο σημαντικά προβλήματα προέκυψαν για πολλούς παραγωγούς από τις χαμηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών. Συγκεκριμένα στη Δημοτική Κοινότητα Νέσσωνος, και Μακρυχωρίου, της περιοχής του Δήμου Τεμπών ,για δύο βράδια ο υδράργυρος έδειξε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν.

Στο δημοσίευμα φιλοξενούνται δηλώσεις του κ. Σπύρο Μπετχαβέ, Γεωπόνου και Προϊσταμένου του Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Τεμπών , στις οποίες τονίζει ότι οι «θερμοκρασίες ήταν αρνητικές από το βράδυ στην περιοχή και ότι μετά από μετρήσεις στο Συκούριο το θερμόμετρο έδειξε -3,8 στις 6 π.μ., κάτι ιδιαιτέρως ανησυχητικό για όλους τους παραγωγούς» και επισημαίνεται ότι τα «αποτελέσματα φαίνονται σήμερα, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, με τεράστιες πληγές στην παραγωγή κυρίως σε βερίκοκα και αμύγδαλα και πιθανώς και σε ροδάκινα.»

Πηγή: ertnews.gr