Μεγάλες ζημιές στα σκόρδα Κοζάνης από χαλάζι

-Διαφήμιση-

Στο παραπέντε και λίγες ημέρες πριν από τη συγκομιδή στο γνωστό σκορδοχώρι της Κοζάνης, την Πτελέα, οι συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις αλλά και η ισχυρή χαλαζόπτωση προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στην παραγωγή. Όπως σημειώνει ο παραγωγός Νεόφυτος Αγγελίδης, ενώ οι καιρικές συνθήκες εξελίσσονταν ομαλά και φαινόταν πως η παραγωγή θα ήταν ιδιαίτερα καλή, λίγες ημέρες πριν από τη συγκομιδή και την αποξήρανση, ο άστατος καιρός προκάλεσε σημαντικά προβλήματα.

Σε λίγες ημέρες πρόκειται να ξεκινήσει η συγκομιδή, όμως διαπιστώνουμε ότι τα φύλλα του σκόρδου έχουν γεμίσει τρύπες από τη χαλαζόπτωση, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα μπορέσουμε να φτιάξουμε τις παραδοσιακές αρμαθιές, ενώ το κεφάλι του σκόρδου, που τώρα σχηματίζεται, αναμένεται να είναι μικρότερο σε μέγεθος

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ζημιές έχουν δηλωθεί στον ΕΛΓΑ και περιμένουν για την καταγραφή και την εκτιμητική διαδικασία. Ζημιές έχουν προκληθεί και σε άλλες παραγωγές στην περιοχή, όπως στην πατάτα και στο κριθάρι, με τους παραγωγούς να δηλώνουν προβληματισμένοι με τις κλιματικές αλλαγές.