Ζημιές σε καλλιέργειες σε Αρκαδία και Κορινθία από την κακοκαιρία “Elias”

Ζημιές φαίνεται να έχουν γίνει στην ορεινή και στην ημιορεινή ζώνη του δήμου Σικυωνίων Κορινθίας, με αφορμή την κακοκαιρία των τελευταίων ωρών.

Μάλιστα, σύμφωνα με ανάρτηση του δήμου Σικυωνίων, ο δήμαρχος της περιοχής, Σπύρος Σταματόπουλος, συνοδευόμενος από αντιδημάρχους και από παραγωγούς και αγρότες, επισκέφθηκε τις συγκεκριμένες περιοχές.

Φαίνεται, ότι, στους κάμπους της Βελίνας και του Καισαρίου, έχουν γίνει ολοκληρωτικές ζημιές, σ’ όλα τα είδη που καλλιεργούνται (οπωροκηπευτικά, μήλα, αμπελοειδή κλπ).

Σοβαρές ζημιές, φαίνεται να έχουν γίνει και σε καλλιέργειες και δένδρα στο χωριό του Μεγάλου Βάλτου, στο Κρυονέρι και στο Σούλι.

Όπως έγινε γνωστό, ο δήμος Σικυωνίων, θα ζητήσει απ’ τον ΕΛΓΑ και το αρμόδιο Υπουργείο, να υπάρξουν άμεσες ενέργειες για αποζημιώσεις, αλλά και ενίσχυση, με έκτακτες χρηματοδοτήσεις των αγροτών.

Ζημιές σε ντομάτα, κηπευτικά και αμπέλια από το χαλάζι

Ζημιές φαίνεται να έχουν προκύψει απ’ το χαλάζι του μεσημεριού της Δευτέρας, 25ης Σεπτεμβρίου του 2023 σε διάφορες περιοχές του δήμου της Τρίπολης.

Οι ζημιές σημειώθηκαν σε περίοδο συγκομιδής για τις ντομάτες, τα κηπευτικά και τα αμπέλια.

Οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι της Τρίπολης, επισκέφτηκαν τις περιοχές της δημοτικής ενότητας Μαντινείας, οι οποίες, φαίνεται να έχουν πληγεί απ’ το τελευταίο κύμα της κακοκαιρίας.

Ενημερώθηκαν απ’ τους παραγωγούς – καλλιεργητές για το μέγεθος της καταστροφής.

Τώρα, πλέον, θα πρέπει, άμεσα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τις εκτιμήσεις και τις αποζημιώσεις.

Πηγή: ertnews.gr