Μια ζυγαριά φρούτων και λαχανικών που ξεκουράζει τους εργάτες

της Ελένης Ριζάκη

Μια ζυγαριά, ειδικά φτιαγμένη για να διευκολύνει τη δουλειά των εργατών γης κατά τη συγκομιδή φρούτων και λαχανικών, έχει ανθρώπινο όνομα και λέγεται «Κάρμεν». Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Fresh Plaza, πρόκειται για εργαλείο που έχει λανσαριστεί στην αγορά από ιταλική εταιρεία, ενώ στόχος του είναι το ζύγισμα των φρούτων και των λαχανικών να γίνεται απευθείας στο χωράφι.

Σχετικά με τα χαρακτηριστικά της, η ζυγαριά έχει ύψος 7 εκατοστά, βάρος 3,1 κιλά και διαθέτει επιφάνεια ζύγισης, φτιαγμένη από αλουμίνιο. Το όριο ζωής της μπαταρίας της μπορεί να ξεπεράσει τις 100 ώρες λειτουργίας. Η αξιοποίηση της «Κάρμεν» στον αγροτικό κλάδο επιδιώκει, από τη μία, να συμβάλει στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργατών γης και, από την άλλη, να ενισχύσει την παραγωγικότητα.

Το ελαφρύ βάρος και ο πρακτικός τρόπος λειτουργίας του εργαλείου βοηθά άτομα που είναι πιο ευαίσθητα στην πρόκληση μυοσκελετικών προβλημάτων να προστατεύονται και να μην επιβαρύνονται. Κατά το παρελθόν, υπήρξαν περιπτώσεις με εργάτριες που απέκτησαν πρόβλημα εξαιτίας της συνεχούς χρήσης μεγάλων και βαριών ζυγαριών. Όπως αναφέρει το Fresh Plaza, η «Κάρμεν» είναι αρκετά δημοφιλής, ξεπερνώντας τα όρια της Ιταλίας και φτάνοντας μέχρι την Ισπανία και το Μαρόκο.

Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί πως η υπεύθυνη για τη ζυγαριά εταιρεία προωθεί τις περιβαλλοντικές της ευαισθησίες, ανταλλάσσοντας παλιές ζυγαριές με έκπτωση κατά την αγορά μιας καινούργιας.