Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή υπό την σκιά της εκλογής Τραμπ

Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή υπό την σκιά της εκλογής Τραμπ
-Διαφήμιση-
Delegate

Στη σκιά της εκλογής Τραμπ στο αξίωμα του Προέδρου των ΗΠΑ, θα παραστούν στην  22η σύνοδο της Διάσκεψης των Συμβαλλόμενων Μερών της Σύμβασης-Πλαισίου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (CΟΡ22), ώστε να εκπροσωπήσουν τη Βουλή των Ελλήνων, οι βουλευτίνες Κατερίνα Ιγγλέζη, πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος και  Χαρούλα Καφαντάρη, πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου.

Η σύνοδος διεξάγεται στο Μαρόκο, στην πόλη του Μαρακές, από τις 7 έως τις 18 Νοεμβρίου 2016, λίγες δηλαδή ημέρες αφότου τέθηκε τυπικά σε ισχύ η Συμφωνία των Παρισίων για την Κλιματική Αλλαγή και ήδη οι εκπρόσωποι του ελληνικού κοινοβουλίου την έχουν κυρώσει. Γι’ αυτό το λόγο μάλιστα στις 4 Νοεμβρίου είχε φωταγωγήσει με πράσινο χρώμα το κτήριο της.

Το γεγονός αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία μετά την εκλογή Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, καθώς ο ίδιος έχει ξιφουλκήσει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας για τη συγκεκριμένη συμφωνία. Οι ΗΠΑ είναι από τις χώρες που έχουν δημιουργήσει κατά καιρούς διάφορα προβλήματα στη διεξαγωγή συμφωνίας για τη μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Με βάση τα συμφωνηθέντα, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δεσμευθεί ότι ως το 2019 θα έχουν μειώσει τις εκπομπές αερίων κατά 10% ως το 2019.

Στόχος των φετινών εργασιών της Διάσκεψης είναι η συγκεκριμενοποίηση των απαιτούμενων μέτρων και δράσεων για την υλοποίηση της Συμφωνίας, ώστε να επιταχυνθεί ο ρυθμός μείωσης των αερίων του θερμοκηπίου και να βοηθηθούν όλες οι χώρες προκειμένου να ανταποκριθούν στις προκλήσεις και τα προβλήματα που προκύπτουν από την υπερθέρμανση του πλανήτη.