Εντυπωσίασε η γραβιέρα Νάξου στην πρεμιέρα της στο Παρίσι

Δυναμική η παρουσία της ΕΑΣ στη Διεθνή Έκθεση SIAL 2016

Εντυπωσίασε η γραβιέρα Νάξου στην πρεμιέρα της στο Παρίσι
-Διαφήμιση-
Delegate

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησαν στην πόλη του φωτός τα προϊόντα της ναξιώτικης γης, που ξεχώρισαν για την εξαιρετική τους ποιότητα και τη μοναδική τους γεύση κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών SIAL 2016.

Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις του αγροδιατροφικού τομέα σε διεθνές επίπεδο, που προσελκύει παραγωγούς και αγοραστές από ολόκληρο τον κόσμο, παρέχοντας τη δυνατότητα σε πιστοποιημένα προϊόντα να αποκτήσουν πρόσβαση στη γαλλική, την ευρωπαϊκή, αλλά και τη διεθνή αγορά.

Και σε αυτήν τη μεγάλη συνάντηση στο Παρίσι από τις 16 έως τις 20 Οκτωβρίου, η ΕΑΣ Νάξου είχε δυναμική παρουσία, συμμετέχοντας μαζί με άλλες επιχειρήσεις των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Γραβιέρα Νάξου, κεφαλοτύρι Νάξου (παραδοσιακό αρσενικό) μαζί με τα άλλα εκλεκτά ναξιώτικα τυροκομικά προϊόντα εντυπωσίασαν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

-Διαφήμιση-

Σε δηλώσεις του, ο Ιάκωβος Βαλέρης, αντιπρόεδρος και υπεύθυνος σε θέματα μάρκετινγκ της ΕΑΣ Νάξου τόνισε πως στην έκθεση μπορούν να παρουσιαστούν μόνο πιστοποιημένα προϊόντα, που ανταποκρίνονται στα σύγχρονα πρότυπα διαχείρισης της ασφάλειας και ποιότητας των τροφίμων, όπως είναι τα προϊόντα της ΕΑΣ.

«Τα νέα από το Παρίσι είναι μέχρι στιγμής θετικά», ανέφερε τις πρώτες ημέρες της έκθεσης ο κ. Βαλέρης, ο οποίος είχε αναλάβει το κομμάτι των Business to Business (Β2Β) συναντήσεων, καθώς η ΕΑΣ επιδιώκει να επεκτείνει την εξαγωγή των προϊόντων της, διεισδύοντας σε περισσότερες νέες αγορές.

«Είναι αρκετοί Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό. Όλοι ενδιαφέρονται για τα ΠΟΠ και τα πιστοποιημένα προϊόντα που πληρούν τα πρότυπα ασφάλειας», σημείωσε και πρόσθεσε: «Όσοι έχουν δοκιμάσει τα προϊόντα μας έχουν πει ότι τους αρέσουν πάρα πολύ». Ωστόσο, επεσήμανε ότι δεν κατέστη δυνατή η παρουσίαση της γραβιέρας με το φιλέτο ελληνικής τρούφας, που αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της δοκιμής. «Τρέχουμε για το καλό του Ναξιώτη παραγωγού και απώτερος στόχος της διοίκησης είναι η περαιτέρω μεγαλύτερη στήριξή του», κατέληξε ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣ.