Μεγάλη Βρετανία: Στα ύψη εκτοξεύθηκαν τα αγροτικά εισοδήματα το 2017

agglia-agrotes-ktinotrofoi
Στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και πάνω από μια 20ετία βρέθηκαν τα αγροτικά εισοδήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2017
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki
Στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και πάνω από μια 20ετία βρέθηκαν τα αγροτικά εισοδήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2017. Καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή διαδραμάτισε η εκτίναξη των τιμών του γάλακτος και η πτώση της λίρας έναντι του ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, το συνολικό εισόδημα από γεωργικές δραστηριότητες στη Μεγάλη Βρετανία σημείωσε αύξηση κατά 41% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Αυτή η εμφατική άνοδος βάζει τέλος σε μια τριετία συνεχούς πτώσης (2014-2016), σύμφωνα πάντα με το βρετανικό υπουργείο Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων (DEFRA).

Για τους 193.000 απασχολούμενους στον αγροτικό τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου, η παραγωγικότητα αυξήθηκε σε ιστορικό υψηλό, καταγράφοντας 29.794 λίρες ανά ετήσια μονάδα εργασίας.

-Διαφήμιση-

Η αξία της ακαθάριστης αγροτικής παραγωγής αυξήθηκε κατά 10%, σε περίπου 26,3 δισεκατομμύρια λίρες, εξαιτίας των ισχυρών αγορών για τα προϊόντα κτηνοτροφίας.

Η αξία της παραγωγής γάλακτος αυξήθηκε κατά περίπου 1/3, σε 4,3 δισ. λίρες, αντανακλώντας τις υψηλές τιμές αγοράς για μεγάλο μέρος του έτους και την αύξηση 4% της ετήσιας παραγωγής.

-Διαφήμιση-
Delegate