Έφυγαν  με τα τρακτέρ από τα μπλόκα οι αγρότες της Πελοποννήσου

Μπροστά στο τελωνείο των Ευζώνων με τα τρακτέρ τους οι αγροτές (upd)

Έφυγαν από τα μπλόκα των εθνικών οδών με τα τρακτέρ τους οι αγρότες από τα ανεξάρτητα μπλόκα της Πελοποννήσου και σημειώνουν πως ο «αγώνας μας για επιβίωση με αξιοπρέπεια συνεχίζεται».

Ειδικότερα, εκπρόσωποι των αγροτών από τα ανεξάρτητα μπλόκα Πελοποννήσου συναντήθηκαν σήμερα στην Τρίπολη και αποφάσισαν να αποσυρθούν από τα μπλόκα, επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή τους ότι, «μετά τις ασαφείς εξαγγελίες του Μεγάρου Μαξίμου στις δυο αλλεπάλληλες συναντήσεις εκπροσώπων αγροτών απ όλη την Ελλάδα, θεωρούμε πως τα δίκαια αιτήματα μας όχι μόνο δεν έχουν ικανοποιηθεί, αλλά χάσαμε και κεκτημένα πολλών χρόνων που αποκτήθηκαν με σκληρούς αγώνες».

Δηλώνουν ότι, «οι θέσεις μας παραμένουν αδιαπραγμάτευτες και καλούμε την κυβέρνηση να απαντήσει άμεσα στις προτάσεις μας».

Ακόμη οι αγρότες υπογραμμίζουν ότι, «θέλοντας να μη ταλαιπωρήσουμε άλλο τους συμπολίτες μας με κλείσιμο δρόμων, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με άλλες μορφές πάλης. Αποσύρουμε τα τρακτέρ απ’ τους δρόμους προσωρινά και δίνουμε την ευκαιρία στην κυβέρνηση να επανεξετάσει το αγροτικό ζήτημα δίνοντας άμεσα λύσεις».

Τέλος τονίζουν πως, «εάν η κυβέρνηση εμμείνει στην αδιάλλακτη στάση της και φέρει τα σχεδία νόμου του φορολογικού – ασφαλιστικού μη παίρνοντας υπόψη της σοβαρά τις προτάσεις μας θα μας βρει όλους απέναντι της».

Πηγή: ΑΠΕ