Αποκλεισμούς δρόμων σε Φθιώτιδα και Βοιωτία

Σε κλείσιμο δρόμων προχώρησαν και την Δευτέρα 25/1 οι αγρότες από τα επτά μπλόκα στη Φθιώτιδα, αλλά βάσει των αποφάσεων του κάθε μπλόκου ξεχωριστά. Έτσι, κάποιοι ξεκίνησαν τους αποκλεισμούς στις 12 το μεσημέρι και άλλοι στις 2.00 μμ. Άλλοι έκλεισαν τους δρόμους για μία ώρα και άλλοι για δύο ώρες.

Ειδικότερα, οι αγρότες απέκλεισαν για πάνω από μία ώρα το εθνικό δίκτυο στο 210ο χλμ. της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας στην περιοχή της Ανθήλης, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Η τροχαία έκανε εκτροπή στην κυκλοφορία από παράδρομους, έτσι ώστε με μικρές καθυστερήσεις τα αυτοκίνητα να συνεχίζουν στον προορισμό τους.

Στο μπλόκο των αγροτών στην Ανθήλη βρέθηκαν την Δευτέρα 25/1 και κτηνοτρόφοι, οι οποίοι κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού, έχυσαν δοχεία με γάλα στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των συνδικαλιστών, μετά τις αποφάσεις που αναμένεται να ληφθούν στη Θεσσαλονίκη, θα σκληρύνουν περισσότερο τη στάση τους. Να αναφερθεί ότι ήδη μετακίνησαν έναν αριθμό από τρακτέρ, τα οποία τοποθέτησαν μέσα στην εθνική οδό, ενώ προετοιμάζονται να μεταφέρουν και άλλα, για να τα τοποθετήσουν στο άλλο ρεύμα της εθνικής οδού.

Για δύο ώρες περίπου έκλεισαν το ένα ρεύμα κυκλοφορίας από Λαμία προς Αθήνα, οι αγρότες που βρίσκονται στο 140ο χλμ. της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος της Αταλάντης.

Για μία ώρα συνάδελφοί τους έκλεισαν την παλιά εθνική οδό Λαμίας – Αθηνών σε δύο σημεία, όπου βρίσκονται και τα μπλόκα των αγροτών στο ύψος της Αμφίκλειας, αλλά και στο παλιό Λεβέντη στα όρια τη Φθιώτιδας με την Βοιωτία.

Στο συγκεκριμένο σημείο εγκλωβίστηκαν αρκετά φορτηγά αυτοκίνητα καθώς δεν υπάρχει άλλη διέξοδος για να συνεχίσουν το ταξίδι τους είτε από Λαμία προς την Αθήνα είτε αντίθετα.

Σε αποκλεισμό προχώρησαν και οι αγρότες, που βρίσκονται σε δύο σημεία στο δρόμο Λαμίας – Δομοκού προς Καρδίτσα και Τρίκαλα. Και εκεί υπήρξαν κυκλοφοριακά προβλήματα, καθώς πολλά οχήματα αναγκάστηκαν να κινηθούν μέσα από αγροτικούς δρόμους.

Στο νομό της Βοιωτίας οι αγρότες έκλεισαν το δρόμο για δύο ώρες και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στο 110ο χλμ. της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος του Κάστρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ