Ξεκίνησε η ανάρτηση των δικαιούχων Νέων Αγροτών – Δείτε αναλυτικά τα ονόματα (upd)

Η Π.Ε.Ν.Α. τιμά την Ελληνίδα Αγρότισσα στο πλαίσιο της Παγκόσμιας ημέρας
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Τέλος μπαίνει και στην αγωνία των επιλαχόντων και εν δυνάμει νέων αγροτών, μετά από μια παρατεταμένη περίοδο αναμονής. Από χθες, Πέμπτη, τα ονόματα των δικαιούχων άρχισαν να αναρτώνται στη Διαύγεια, από τις περιφέρειες της χώρας, ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν και μέσω της ιστοσελίδας του ΥΠΑΑΤ. Ειδικότερα, τα ονόματα των δικαιούχων της 1ης πρόσκλησης του μέτρου ανακοινώθηκαν από τις περιφέρειες Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων και Ηπείρου.

Πιο συγκεκριμένα, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δημοσιοποιήθηκαν τα ονόματα 1.125 δικαιούχων, με συνολικό ποσό δημόσιας δαπάνης τα 21.137.500 ευρώ. Στην Ήπειρο, ανακοινώθηκαν τα ονόματα 272 δικαιούχων, με συνολικό ποσό δημόσιας δαπάνης τα 5.404.000 ευρώ και στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων τα ονόματα 80 δικαιούχων, με συνολικό ποσό δημόσιας δαπάνης τα 1.632.500 ευρώ. 

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Σημειώνεται ότι οι πίνακες περιλαμβάνουν τους δικαιούχους που εντάχθηκαν το περασμένο καλοκαίρι και τους επιπλέον δικαιούχους με ημερομηνία ένταξης την 25η Ιανουαρίου.

Η ανάρτηση των τελικών πινάκων από τις υπόλοιπες περιφέρειες συνεχίζεται, ώστε όταν ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία –καθώς προβλέπεται και μία περίοδος ενστάσεων– να καταβληθεί στους δικαιούχους και η πρώτη δόση (το 70%) του συνολικού ποσού στήριξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΥΧ», έντονη είναι δυσφορία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από την κατανομή των επιλαχόντων νέων αγροτών, καθώς από τους 483 επελέγησαν με το μέτρο του 10% οι 175, όταν άλλες περιφέρειες κατάφεραν να απορροφήσουν την πλειοψηφία ή ακόμα και το σύνολο των επιλαχόντων. Είναι χαρακτηριστικό ότι η προσαύξηση, που δόθηκε από το υπουργείο στην περιφέρεια, αγγίζει το 13,6% όταν, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, υπάρχουν περιφέρειες με απορρόφηση 20% ή ακόμα και 60%. Σήμερα, Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα εκδώσει την τελική ανακοίνωση, όπως και τον πίνακα των επιλαχόντων. 

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Ειδικότερα, στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δημοσιοποιήθηκαν τα ονόματα των 80 δικαιούχων, με συνολικό ποσό δημόσιας δαπάνης τα 1.632.500 ευρώ. 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνσωη της Περιφέρειας: Μετά την τροποποίηση και την επικαιροποίηση της Απόφασης ανάρτησης αποτελεσμάτων αξιολόγησης για το Υπόμετρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020, ο Περιφερειάρχης Ιονίων νήσων, Θόδωρος Γαλιατσάτος,  γνωστοποιεί τον πίνακα των δικαιούχων για τους οποίους δεν απαιτείται προσκόμιση επιπλέον δικαιολογητικών. Ο πίνακας περιλαμβάνει ογδόντα (80) δικαιούχους συνολικού ποσού δημοσίας δαπάνης 1.632.500 ευρώ, καθώς και τον Πίνακα Απορριπτέων με επτά (7) μη επιλέξιμες αιτήσεις υποψηφίων.   

Ο εκάστοτε, ενδιαφερόμενος, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αναλυτικά αποτελέσματα της αίτησης ένταξης του θα πρέπει να επισκεφθεί την ηλεκτρονική εφαρμογή του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) στην οποία είχε υποβάλλει αίτηση ένταξης.

Οι δικαιούχοι που έχουν συμπεριληφθεί στον Πίνακα Αποτελεσμάτων έχουν το δικαίωμα υποβολής ενστάσεως, με την έννοια του άρθρου 25 του νόμου 2690/1999 κατά της παρούσας απόφασης. Η υποβολή των ενστάσεων γίνεται ηλεκτρονικά εντός αποκλειστικής προθεσμίας 15 ημερών από την επόμενη της έκδοσης της παρούσας αποφάσεως, που υπεγράφη σήμερα Πέμπτη 25/01/2018, από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θεόδωρο Γαλιατσάτο.  

Σε ενδεχόμενη ένσταση ο υποψήφιος έχει το δικαίωμα να προσβάλλει μόνο τα στοιχεία της αξιολόγησης με τα οποία διαφωνεί και τα οποία δεν του έχουν γνωστοποιηθεί ήδη με την απόφαση  57309/23376/10-07-2017. Ενστάσεις που θα υποβληθούν και θα αφορούν ποσό ενίσχυσης ή βαθμολογία που δεν έχουν μεταβληθεί σε σχέση με την πρώτη ανάρτησης δε θα εξεταστούν, καθώς αυτά τα στοιχεία έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί με την προαναφερθείσα απόφαση.

Η διαδικασία υποβολής ενστάσεων περιγράφεται λεπτομερώς στο άρθρο 18 της ΥΑ 8585/2016. Ειδικότερα, η ένσταση υποβάλλεται καταρχήν ηλεκτρονικά μέσω ΠΣΚΕ, σύμφωνα με σχετικό τυποποιημένο υπόδειγμα. Μετά την ηλεκτρονική της υποβολή, το έγγραφο της ένστασης, όπως παράγεται από το ΠΣΚΕ υποβάλλεται υπογεγραμμένο από το δικαιούχο ή το νόμιμο εκπρόσωπο συνοδευόμενο από όλα τα κατά περίπτωση σχετικά στοιχεία στην οικία ΔΑΟΚ το αργότερο εντός πέντε εργάσιμων ημερών από την ηλεκτρονική υποβολή του αιτήματος μέσω ΠΣΚΕ, λαμβάνοντας το σχετικό πρωτόκολλο υποβολής.

Δείτε εδώ τον πίνακα με τους δικαιούχους  της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Ήπειρος 

Ειδικότερα, στην Περιφέρεια Ηπείρου δημοσιοποιήθηκαν τα ονόματα των 272 δικαιούχων, με συνολικό ποσό δημόσιας δαπάνης τα 5.404.000 ευρω. 

Δείτε εδώ τον πίνακα με τους δικαιούχους της Ηπείρου

Πελοπόννησος

Ειδικότερα, στην Περιφέρεια Πελοπόννησος δημοσιοποιήθηκαν τα ονόματα των 1125 δικαιούχων, με συνολικό ποσό δημόσιας δαπάνης τα 21.137.500 ευρώ. 

Δείτε εδώ τον πίνακα με τους δικαιούχους της Πελοποννήσου

Θεσσαλία

Ειδικότερα, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας δημοσιοποιήθηκαν τα ονόματα των 1333 δικαιούχων, με συνολικό ποσό δημόσιας δαπάνης τα  25.468.500 ευρώ. 

Δείτε εδώ τον πίνακα με τους δικαιούχους της Θεσσαλίας

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress