Ελληνική συμμετοχή σε διεθνή έκθεση τουρισμού στη Σεούλ

-Διαφήμιση-
gaia-sense

O EOT συμμετείχε στην διεθνή κορεατική έκθεση τουρισμού «Korea World Travel Fair» που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο COEX της Σεούλ.
Τα κυριότερα χαρακτηριστικά και τα αποτελέσματα της ελληνικής συμμετοχής, σύμφωνα με το Γραφείο Ο.Ε.Υ. Σεούλ, έχουν ως εξής:
• Πέραν του ΕΟΤ στην έκθεση συμμετείχε και η περιφέρεια Κρήτης, ενώ την έκθεση επισκέφτηκαν ο κ. Γαλιατσάτος, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ιονίων Νήσων και ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Κρήτης κ. Κεφαλογιάννης, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν τη δυναμική της κορεατικής αγοράς αλλά και τα ιδιαίτερα ποιοτικά της χαρακτηριστικά.
• Για τις ανάγκες της συμμετοχής μας, μεταφράστηκαν στα Κορεατικά και εκτυπώθηκαν 5000 αντίτυπα για το καθένα εκ των θεματικών φυλλαδίων προβολής του ΕΟΤ, με τίτλους City Breaks, Touring, Nautical και Culture, εκ των οποίων ένα μέρος διανεμήθηκε στην έκθεση και τα υπόλοιπα θα χρησιμοποιηθούν από την Ελληνική Πρεσβεία και το Γραφείο ΟΕΥ για μελλοντικές δράσεις.
• Για την προβολή του ελληνικού περιπτέρου και του ελληνικού τουρισμού, ο ΕΟΤ συνεργάσθηκε με τον κ Ανδρέα Βαρσακόπουλο, ο οποίος είναι εξαιρετικά δημοφιλής στην Κορέα, λόγω της συμμετοχής του σε υψηλής ακροαματικότητας εκπομπή της κορεατικής τηλεόρασης. Ο κ. Βαρσακόπουλος, πέραν της συνεχούς παρουσίας του στο Ελληνικό Περίπτερο, δημιούργησε και ανάρτησε στο Instagram βιντεοκλίπ με πρωταγωνιστή τον ίδιο, καθώς και ειδικό βίντεο με αποσπάσματα από τις εκπομπές του για την Ελλάδα και βιντεοσκοπήσεις του ΕΟΤ, το οποίο προβάλλονταν στο ελληνικό περίπτερο.
• Σε συνεργασία με την ελληνικής ιδιοκτησίας κορεατική εταιρεία Hellenic Group, στο ελληνικό περίπτερο διατίθεντο ελληνικά εδέσματα και κρασιά.
• Το ελληνικό περίπτερο ήταν μεταξύ των πλέον δημοφιλών και υπήρξε σειρά αφιερωμάτων σε αυτό από το περιοδικό της έκθεσης.
• Ο σχεδιασμός προβολής της ελληνικής συμμετοχής ήταν εξαιρετικά πετυχημένος. Ως αποτέλεσμα, το ελληνικό περίπτερο έλαβε το Α Βραβείο Marketing. Σε αυτό συντέλεσε και η επιτυχημένη συνεργασία με τον κ. Ανδρέα Βαρσακόπουλο, ο οποίος έχει γίνει γνωστός στην Κορέα ως «Ανδρέας ο Έλληνας» και μέσω της εκπομπής του στην τηλεόραση προβάλλει συνεχώς την Ελλάδα και τον πολιτισμό της.
Η συμμετοχή μας στην έκθεση αποδείχθηκε εξαιρετικά επιτυχημένη και συνέβαλε στην προβολή της χώρας μας ως τουριστικού προορισμού. Χαρακτηριστικό είναι ότι ακριβώς μετά την έκθεση η Hanjin Travel, η οποία είναι θυγατρική εταιρεία της Korean Air και αποτελεί μία από τις κορυφαίες τουριστικές επιχειρήσεις της Κορέας, μας πληροφόρησε ότι αποφάσισε να πραγματοποιήσει δύο πτήσεις charters στην Ελλάδα στις 7/10 και στις 14/10/2016.
Η επιτυχία των πτήσεων αυτών θα αποτελέσει πρόκριμα για περισσότερες πτήσεις το 2017 και ενδεχομένως τελικά για απευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνας – Σεούλ, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες στην αγορά.
Η Ελλάδα για τους Κορεάτες θεωρείται ελκυστικός προορισμός. Μάλιστα το ενδιαφέρον αυξήθηκε ακόμη περισσότερο μετά από πρόσφατες τηλεοπτικές εκπομπές, ντοκιμαντέρ και δημοσιεύματα, μεταξύ των οποίων και πληθώρα άρθρων για το κρασί, αλλά με προεκτάσεις ταξιδιωτικού περιεχομένου, που προέκυψαν από το υψηλής δημοσιότητας και χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση πρόγραμμα προβολής των ελληνικών κρασιών στην Κορέα. Να σημειωθεί ότι η γαστρονομία, το κρασί και ο τουρισμός μπορούν κάλλιστα να προβληθούν αλληλένδετα.

-Διαφήμιση-