Κλειστό το τελωνείο της Εξοχής για φορτηγά – Ανοιχτός ο Προμαχώνας

Κλειστό το τελωνείο της Εξοχής για φορτηγά – Ανοιχτός ο Προμαχώνας

Σταθεροί στο πρόγραμμα που έχουν ανακοινώσει για τη διευκόλυνση των οδηγών ΙΧ και λεωφορείων, παραμένουν οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στο μπλόκο που έχουν στήσει στο τελωνείο της Εξοχής στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής, Θόδωρος Ιφόγλου.

Επί ελληνικού εδάφους στο τελωνείο της Εξοχής ισχύει ο επ’ αόριστον αποκλεισμός για τα φορτηγά και τις νταλίκες, ενώ η διέλευση για ΙΧ οχήματα και λεωφορεία ανοίγει από τις 15:00 έως τις 17:00 και από τις 22:30 έως και τις 10:00 την επομένη.

Αργά τη νύχτα, ωστόσο, παρουσιάστηκε εμπλοκή, καθώς ενώ επί ελληνικού εδάφους η διέλευση άνοιξε στις 22:30 έως τις 00:30 δεν είχε ομαλοποιηθεί η κυκλοφορία, λόγω του «αντιμπλόκου» των Βούλγαρων αυτοκινητιστών, από την άλλη πλευρά των συνόρων.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες το μεσημέρι το τελωνείο του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα είναι ανοιχτό, ως «ένδειξη καλής θέλησης» των αγροτών, ενόψει της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το σημερινό δελτίο των κινητοποιήσεων για την κεντρική και βόρεια Ελλάδα έχει ως εξής:

 • Ούτε για σήμερα προγραμματίζεται κινητοποίηση στο μπλόκο της αερογέφυρας Θέρμης, στα πράσινα φανάρια (διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο «Μακεδονία») και σε εκείνο επάνω στον κρατικό αερολιμένα.
 • Καμία κινητοποίηση δεν έχει προγραμματιστεί και στο μπλόκο Δερβενίου, με τον συντονιστή Αναστάση Σοϊλεμέζη να επισημαίνει πως «περιμένουμε τις εξελίξεις».
 • Στο νομό Χαλκιδικής, έχουν στηθεί τέσσερα μπλόκα, στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά, τη Νέα Καλλικράτεια και τον Πολύγυρο. «Σε επ’ αόριστον αποκλεισμό βρίσκεται από χθες ο κόμβος της Πορταριάς, με την κυκλοφορία να διεξάγεται έτσι μέσω Τρίγλιας και Πλαγίων για όσους έρχονται από τη Θεσσαλονίκης, και για αυτούς που κινούνται προς αυτήν από Κασσάνδρα και Σιθωνία, μέσω των Μουδανίων» δήλωσε ο συντονιστής του μπλόκου στον κόμβο Μουδανιών Βαγγέλης Μισαηλίδης.
 • Παραμένουν τα μπλόκα των Κοκκινογείων και Προσοτσάνης του νομού Δράμας, χωρίς ωστόσο να έχουν προγραμματίσει κάποια κινητοποίηση για σήμερα.
 • Υπό κατάληψη παραμένει η Εγνατία Οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων. Δεν προβλέπεται προς το παρόν να κλείσει η δίοδος για την παρακαμπτήριο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Καβάλας.
 • Στο νομό Κιλκίς, όπου έχουν στηθεί δύο μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων και στη Δοϊράνη, στα σύνορα Ελλάδας- πΓΔΜ, στο πρώτο θα συνεχιστεί και σήμερα ο αποκλεισμός (12:00- 15:00 και 20:00- 23:00) και στο δεύτερο η διέλευση θα κλείσει από τις 18:00 έως τις 00:00.
 • Σε αποκλεισμό παραμένει για τέταρτη εβδομάδα ο κόμβος του Νησελίου, επί της Εγνατίας Οδού, στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας. Για αύριο έχει προγραμματιστεί να φτάσουν στον κόμβο περί τα 200 τρακτέρ από τον κόμβο Αιγινίου, με σκοπό να αποκλειστεί και το άλλο ρεύμα επί της Εγνατίας οδού, Βέροιας-Θεσσαλονίκης, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου Γιάννης Καρακασίδης.
 • Στο νομό Πέλλας, η απόφαση που ελήφθη αφορά κλείσιμο των κόμβων: Μελισσίου, Μαυροβουνίου, Μεσημερίου, Αλυσίδας Βεγορίτιδας και Αψάλου (18:00- 21:00 αντίστοιχα) και Γυψοχωρίου (17:00- 17:30).
 • Στο νομό Πιερίας, «ελευθέρας» δόθηκε και στην αερογέφυρα Αλεξιάδη στην Κατερίνη και δεν προβλέπεται να υπάρξει αποκλεισμός, σύμφωνα με το μέλος της συντονιστικής επιτροπής, Χρήστο Βάγια και λόγω της συνάντησης στην Αθήνα.
 • Στη σερβική γέφυρα στα Γιαννιτσά, ο κόμβος τελεί υπό επ’ αόριστον αποκλεισμό για τρίτη ημέρα σήμερα.
 • Καμία κινητοποίηση και στο μπλόκο της Χαλκηδόνας, με τον επικεφαλής της συντονιστικής του μπλόκου Μαυρουδή Μιντσιούδη να τονίζει πως «δεν αποκλείεται να προχωρήσουμε σε αποκλεισμό, αλλά αυτό θα προκύψει σε συνάντηση μετά το διάλογο των συναδέλφων μας στην Αθήνα».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ