Επίσκεψη Μ. Μπόλαρη στις εγκαταστάσεις της APIVITA

Επίσκεψη Μ. Μπόλαρη στις εγκαταστάσεις της APIVITA

Το βιοκλιματικό εργοστάσιο της APIVITA στο βιομηχανικό πάρκο Μαρκόπουλου Αττικής, επισκέφτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκος Μπόλαρης. 

Το πρόγραμμα της επίσκεψης στην επιχείρηση περιλάμβανε την ενημέρωση και την ξενάγηση του υπουργού από τον ιδρυτή της εταιρίας Νίκο Κουτσιανά και τους συνεργάτες του, στο πρότυπο εργοστάσιο της εταιρίας, που εκτείνεται σε 6.830 τ.μ.

Ο εργοστασιακός χώρος αποτελεί προσομοίωση κυψέλης, η οποία στοχεύει να λειτουργεί ως χώρος διαδραστικής επαφής με την ελληνική βιοποικιλότητα.
Στους εξωτερικούς χώρους έχει αναπτυχθεί βοτανικός κήπος με διακόσια διαφορετικά είδη βοτάνων της ελληνικής φύσης και μελισσοκομείο, ενώ στο εσωτερικό του συναντά κανείς υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις καθετοποιημένης παραγωγής. Η εταιρία έχει αναπτύξει πάνω από τριακόσια φυσικά προϊόντα, ενσωματώνοντας σε αυτά μελισσοκομικά προϊόντα, εκχυλίσματα από ελληνικά βότανα, αιθέρια έλαια.

Ο κ. Κουτσιανάς κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που σωρεύει η κρίση για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, τόνισε ότι η εταιρεία και οι δημιουργίες είναι προϊόν της αγάπης για την Ελλάδα από τους ιδρυτές, τους συνεργάτες και τους εργαζόμενους στην APIVITA.

Ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι η APIVITA αποτελεί μία πρότυπη σε διεθνές επίπεδο ελληνική επιχείρηση, που έχει καταφέρει να προβάλλει την ελληνική φιλοσοφία προβάλλοντας την Ιπποκράτεια θεώρηση για την βοτανολογία, να αξιοποιήσει τα θεραπευτικά και αρωματικά φυτά της εξαιρετικής ελληνικής βιοποικιλότητας, να συνδυάσει με επιτυχία την καλλιέργεια και αξιοποίηση των προϊόντων της ελληνικής γης με την καθετοποιημένη παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων και με υψηλότατη προστιθέμενη αξία, επιχειρώντας με εξωστρέφεια και εξαγωγές στην υφήλιο. 

Υπογράμμισε ακόμη ότι η ελληνική εταιρεία φυσικών καλλυντικών αποτελεί θετικό πρότυπο, τόσο για τον πρωτογενή, όσο και για τον δευτερογενή τομέα, και επισήμανε επαινετικά τα προγράμματα της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης και προσφοράς, σε συνδυασμό με τον υψηλής ποιότητας ερευνητικό τομέα.

Καταληκτικά διερευνήθηκαν με το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας οι δυνατότητες διεύρυνσης πολυεπίπεδης συνεργασίας με νέους αγρότες αρωματικών φυτών και μελισσοκόμους της πατρίδας μας.