«Να εξαιρεθεί η Αρκαδία από την επιστροφή αποζημιώσεων»

«Να εξαιρεθεί η Αρκαδία από την επιστροφή αποζημιώσεων»

Να εξαιρεθούν οι αγρότες της Αρκαδίας από την υποχρέωση επιστροφής αποζημιώσεων που νομίμως έλαβαν μέσα από την απόλυτη τήρηση της νόμιμης διαδικασίας για τις καταστροφές που υπέστησαν το 2008 ζητάει από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΕΛΓΑ ο Πέτρος Τατούλης.

Κατά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των αγροτών της Αρκαδίας ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε υπογράμμισε ακόμα ότι «δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να πληρώσουν οι αγρότες το “λάθος” της τότε κυβέρνησης και τις παραλείψεις του ΕΛΓΑ».

Ο Πέτρος Τατούλης σημείωσε ακόμα ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα στηρίξει πολιτικά και νομικά τους αγρότες της Περιφέρειάς μας, που καλούνται να επιστρέψουν τις επιδοτήσεις που νομίμως έλαβαν μετά τις βεβαιωμένες καταστροφές που υπέστησαν» και πρόσθεσε ότι «με την απόφαση επιστροφής των αποζημιώσεων πλήττεται ο πρωτογενής τομέας της Πελοποννήσου, ο σημαντικότερος πυλώνας της περιφερειακής μας οικονομίας».

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη είναι σωστή, αλλά δεν αφορά σε καμία περίπτωση τους αγρότες, «αφορά τη λάθος απόφαση του τότε υπουργού, η οποία είχε στόχο την πολιτική και κομματική εκμετάλλευση του προβλήματος. Μόνο εγώ αντέδρασα τότε, συγκρουόμενος με τον πολιτικό φορέα που συμμετείχα τότε χωρίς να υπολογίσω το προσωπικό κόστος και γι’ αυτό και δεν το ψήφισα».