Ετοιμάζονται για Αθήνα οι Πελοποννήσιοι (upd)

Πανελλαδική Σύσκεψη Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων την Κυριακή 9/12

Ημέρα προετοιμασίας για τους αγρότες της Πελοποννήσου, οι οποίοι οργανώνονται, σε όλους τους νομούς για την άνοδό τους την Παρασκευή στην Αθήνα και τη συμμετοχή τους στο παναγροτικό συλλαλητήριο.

Στη Λακωνία οι αγρότες μεταφέρουν σήμερα τα τρακτέρ τους, από τη Σπάρτη στον Ισθμό, με νταλίκες και τα ξημερώματα της Παρασκευής 12/2 με λεωφορεία, που έχουν μισθώσει, θα κινήσουν από τα Βάτικα, τους Μολάους, τη Μάνη, τη Σκάλα και τη Σπάρτη, καθώς και μεμονωμένοι με αγροτικά αυτοκίνητα για τον Ισθμό, όπου θα έχουν φτάσει πριν τις 8.00 το πρωί.

Εν τω μεταξύ, λόγω της προετοιμασίας και της μεταφοράς των τρακτέρ στον Ισθμό, σήμερα δεν θα προχωρήσουν σε αποκλεισμούς δρόμων. Εν τω μεταξύ, το βράδυ της Τρίτης 10/2 με τα τρακτέρ μπήκαν στην Σπάρτη και «πολιόρκησαν» το κτίριο του παλαιού δημαρχείου της πόλης στην κεντρική πλατεία, όπου συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο, το οποίο συζήτησε το αγροτικό ζήτημα και δήλωσε ομόφωνα τη συμπαράστασή του στις κινητοποιήσεις των αγροτών.

Στην Αρκαδία, οι αγρότες από το μπλόκο της Νεστάνης θα κλείσουν τον αυτοκινητόδρομο σήμερα το απόγευμα από τις 7.00 έως τις 10.00 το βράδυ, ενώ κι αυτοί τα ξημερώματα θα ξεκινήσουν για τον Ισθμό, με λεωφορεία από την Τρίπολη. Οι αγρότες της Αρκαδίας δεν μεταφέρουν τρακτέρ, ούτε αγροτικά αυτοκίνητα για την Αθήνα, γιατί το μπλόκο της Νεστάνης έχουν αποφασίσει πως θα παραμείνει ενεργό κι ενισχυμένο σε δυνάμεις.

Στην Αργολίδα, συνεδρίασε χθες το τοπικό συντονιστικό όργανο των αγροτών και αποφασίστηκε να συμμετάσχουν στο παναγροτικό συλλαλητήριο. Το πρωί λοιπόν της Παρασκευής θα κινήσουν κι αυτοί με λεωφορεία από το Ναύπλιο, το Άργος και από το μπλόκο του Κουτσοποδίου για την Αθήνα, ενώ οι αγρότες της Αργολίδας δεν θα ανεβάσουν συντονισμένα τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα.

Στην Κορινθία, παραμένει κλειστή η νέα εθνική οδός στο ύψος του Ισθμού και το απόγευμα όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Παναγιώτης Φιακάς θα κλείσουν για λίγες ώρες την παλαιά εθνική οδό, αλλά ακόμα δεν έχουν προσδιορίσει την ώρα, αφού κι αυτοί δίνουν βάρος στην προετοιμασία, για την άνοδο στην Αθήνα και την υποδοχή των αγροτών από την υπόλοιπη Πελοπόννησο και την Δυτική Ελλάδα στο Ισθμό.

Στη Μεσσηνία, ελεύθεροι είναι από τις 2.00 το μεσημέρι όλοι οι δρόμοι της περιοχής αφού οι αγρότες των δύο μπλόκων (Ασπροχώματος και Καλού Νερού) απέσυραν τα τρακτέρ τους και προετοιμάζονται για το αυριανό συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τα επιτελεία τους, οι αγρότες αναμένεται να ξεκινήσουν για την πρωτεύουσα, λίγο πριν το μεσημέρι, με έξι τουλάχιστον λεωφορεία (τρία από την περιοχή της Μεσσήνης και τρία από την περιοχή της Τριφυλίας).

Η εκκίνηση των αγροτών της Πελοποννήσου από τον Ισθμό θα γίνει στις 8.30 το πρωί της Παρασκευής, ενώ σημειώνεται ότι θα μείνουν δυνάμεις σε όλα τα μπλόκα της Πελοποννήσου.