Συνεδριάζει το βράδυ 30/1 η Πρωτοβουλία Αγροτών στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη σε χώρο της έκθεσης Agrotica εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας Αγροτών αναμένεται να συνεδριάσουν αργά το απόγευμα, όπως γνωστοποιήθηκε στο ypaithros.gr.  

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Αγροτών, Θεόδωρος Παπακωνσταντίνου τόνισε πως «δεν έχουμε κλείσει συγκεκριμένο ραντεβού με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα», και ότι το βράδυ θα «βγάλουμε δημόσια την αντιπρόταση που έχουμε απέναντι στο σχέδιο του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου» και καλώντας «όλα τα μπλόκα στην Ελλάδα να πάρουν θέση επί αυτού».

Ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν υπάρχουν μυστικές συμφωνίες», ο κ. Παπακωνσταντίνου κάλεσε να «πάρουν θέση όλοι επί της συγκεκριμένης πρότασης και ας φτιάξουν και αντιπροσωπεία, που να μην περιλαμβάνει εμάς, για να πάνε στο διάλογο με τον Πρωθυπουργό και να τη συζητήσουν». Ο ίδιος επανέλαβε: «μπήκαμε στη διεκδίκηση με ουσιαστικές προτάσεις. Το κύριο να παραμείνει ο ΟΓΑ το κύριο ταμείο, αλλά και να ασφαλιστούν σε αυτό οι αλλοδαποί αγρότες που απασχολούνται σε χιλιάδες στα χωράφια μας, ειδικότερα κάποιες συγκεκριμένες περιόδους».