Πειραιάς: Κατάσχεση οστρακοειδών και δέσμευση σε κηπευτικά

Κρίθηκαν ακατάλληλα για κατανάλωση

Ενημέρωση για την κατανάλωση οστρακοειδών από την ΔAOΚ της Περιφέρειας ΑΜΘ

Στην κατάσχεση οστρακοειδών συνολικού βάρους 320 κιλών, ακατάλληλων για κατανάλωση, προχώρησαν οι ελεγκτές τροφίμων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησαν νυχτερινές ώρες στην ιχθυόσκαλα του Πειραιά.

Πρόκειται για 300 κιλά μύδια, 10 κιλά γυαλιστερές και 10 κιλά κυδώνια που διακινήθηκαν απευθείας στην αγορά, χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα και την προβλεπόμενη διαδικασία διακίνησης από κέντρο αποστολής ή καθαρισμού σε συνδυασμό με την απουσία επισήμανσης στα μέσα συσκευασίας.

Οι ελεγκτές προχώρησαν επίσης στη δέσμευση κηπευτικών συνολικού βάρους 1292 κιλών, μετά από έλεγχο σε επιχείρηση χονδρικού εμπορίου οπωροκηπευτικών στην περιοχή του Ρέντη.

Πρόκειται για 58 πλαστικά κιβώτια με ντομάτες βάρους 910 κιλών και 42 πλαστικά κιβώτια με μελιτζάνες βάρους 382 κιλών. Στα συγκεκριμένα προϊόντα απουσίαζε η προβλεπόμενη από την ισχύουσα νομοθεσία σήμανσης στα μέσα συσκευασίας. Στα συγκεκριμένα προϊόντα, απαγορεύτηκε η διακίνηση και η εμπορία τους και θα ακολουθήσει επανέλεγχος.