Αναστολή κινητοποιήσεων στη Γαλακτοβιομηχανία ΡΟΔΟΠΗ

Αναστολή κινητοποιήσεων στη Γαλακτοβιομηχανία ΡΟΔΟΠΗ

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων της Βιομηχανίας Γάλακτος Ξάνθης ΑΕ «ΡΟΔΟΠΗ», που ανήκει στον όμιλο «Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε, κατόπιν διαβεβαιώσεων που έχουν λάβει από τη διοίκηση της εταιρίας ότι θα γίνει επαναπρόσληψη όσων επιθυμούν να επιστρέψουν στις εργασίες τους από αυτούς που απολύθηκαν όπως και ότι δεν θα γίνουν άλλες απολύσεις.

Να σημειωθεί ότι έχουν απολυθεί 11 εργαζόμενοι και οι κινητοποιήσεις των συναδέλφων τους έχουν τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητών, του ΠΑΜΕ Ξάνθης, του Σύλλογος Γυναικών Ξάνθης και άλλων.

Οι εργαζόμενοι σε πρόσφατη ανακοίνωσή τους και βρισκόμενοι σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ζήτησαν την συμπαράσταση των συμπολιτών τους και μεταξύ άλλων ανέφεραν ότι «οι απολύσεις αυτές συμβαίνουν σε μια περίοδο κατά την οποία η “Ροδόπη Α.Ε.”, παρουσιάζει αύξηση της κερδοφορίας της, ακόμα και σε αυτή την εποχή της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, ενώ ο όμιλος έχει επενδύσεις σε Βουλγαρία και Ρουμανία με τεράστια κέρδη. Στην προσπάθεια να διασφαλίσει τα κέρδη της και την ανταγωνιστικότητα της, προχωράει στις απολύσεις των εργαζόμενων, οδηγώντας τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους στην ανεργία, την ανασφάλεια και την εξαθλίωση». Κατηγορούν επίσης την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν μπορεί να είναι Πόντιος Πιλάτος και να στηρίζει με την αδράνεια της την εργοδοτική πλευρά».

Μ.Α.