Κοτζιάς: Το βέτο είναι εργαλείο προώθησης ορθών θέσεων

Παραιτήθηκε ο Νίκος Κοτζιάς - Τη θέση του αναλαμβάνει ο Αλέξης Τσίπρας
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Το ενδεχόμενο άσκησης βέτο στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής «συντηρεί» ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, σημειώνοντας ότι «αποτελεί ένα στοιχείο της διαπραγμάτευσης» και «ένα εργαλείο προώθησης ορθών θέσεων».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, κατέστησε σαφές ότι το βέτο πρέπει να χρησιμοποιείται με σύνεση και χωρίς φόβο.

-Διαφήμιση-
freskon ekthesi

Ερωτηθείς για το εάν το προσφυγικό δύναται να διασαλεύσει τις σχέσεις της Ελλάδας με τις γειτονικές χώρες, εξήγησε ότι «κάποιοι τρίτοι δείχνουν να μην θεωρούν πρόβλημα τη διατάραξη των διακρατικών σχέσεων στην περιοχή μας». Γι’ αυτό, συνέχισε, θα κάνουν μεγάλο λάθος εκείνοι οι γείτονες που τυχόν εμπιστευτούν τυφλά αυτούς τους τρίτους.

Απαντώντας στους πολέμιους της «σκληρής εξωτερικής πολιτικής» του υπουργείου Εξωτερικών, ξεκαθάρισε ότι «η υπεράσπιση των συμφερόντων και αναγκών της χώρας είναι μια σοβαρή υπόθεση ώστε να την αντιμετωπίζει κανείς με ατέλειωτες υποχωρήσεις και παραχωρήσεις».

Εξαπολύοντας επίθεση στη Ν.Δ., σημείωσε ότι κάποιοι θεωρούν τον στρουθοκαμηλισμό ως το ανώτατο πνευματικό πεδίο της πολιτικής. «Έχουν το κεφάλι τους βαθιά στην άμμο, δεν βλέπουν τίποτα γύρω τους και μονολογούν ότι δεν υπάρχει υπουργείο Εξωτερικών» κατέληξε, σχετικά.

 

-Διαφήμιση-
συμβουλευτική στον αγροτικό τομέα