Κυβερνητικό κλιμάκια στις πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία

Κυβερνητικό κλιμάκια στις πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, υπό την προεδρία του υφυπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα και τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Υποδομών Γιώργου Δέδε, του προέδρου του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, δημάρχων από τις πληγείσες περιοχές και υπηρεσιακών παραγόντων, όπου ενημερώθηκαν για την κατάσταση που επικρατεί μετά τις ζημιές από τη θεομηνία.

Ο κ.Μπαλάφας σε σύντομη δήλωσή του ανέφερε ότι έχουν ήδη δρομολογηθεί οι σχετικές διαδικασίες και επισήμανε ότι στην περιοχή βρίσκεται ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας και ήδη έχει γίνει η οριοθέτηση της περιοχής που επλήγη από τη θεομηνία.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ενημέρωσε κατά τη σύσκεψη πως οι δημόσιες υποδομές έχουν τεράστια προβλήματα. Υπάρχουν βλάβες στο περιφερειακό οδικό δίκτυο και η προσέγγιση των αγροτικών καλλιεργειών δεν είναι εφικτή και πρόσθεσε ότι έχουμε αποκαταστήσει αρκετές από τις βλάβες, αλλά οι ζημιές είναι τεράστιες.

Ο Πέτρος Τατούλης υπογράμμισε πως με τις σημερινές συνθήκες, δεν μπορεί να υπάρξει αγροτική παραγωγή και αυτό, όπως είπε, «δεν το λέω για επικοινωνιακούς λόγους, αλλά για ουσιαστικούς».

Επιπλέον, ο υφυπουργός τόνισε ότι «οριοθετήθηκε η πληγείσα περιοχή, διότι αυτό είναι απαραίτητο» και πρόσθεσε ότι εξετάζονται οικονομικά μέτρα στήριξης των κατοίκων, για ρυθμίσεις δανείων και φορολογικές ελαφρύνσεις.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο αναχώρησε και επιθεωρεί πληγείσες περιοχές στην Τρίπολη, το ρέμα του Αγίου Νικολάου και την περιοχή κοντά στο Πανεπιστήμιο και στη συνέχεια θα επισκεφθεί χωριά του Κορυθίου και της Τεγέας που υπέστησαν ζημιές καθώς και τον κάμπο της Τεγέας.

Πηγή: ΑΠΕ