Μικρής έκτασης επεισόδια στην κεντρική πλατεία της πόλης των Σερρών

Μικρής έκτασης επεισόδια στην κεντρική πλατεία της πόλης των Σερρών

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν την Παρασκευή, 22/1, στην κεντρική πλατεία της πόλης των Σερρών όταν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι, που είναι συγκεντρωμένοι στον Προμαχώνα, αλλά και επαγγελματίες του νομού, επισκέφθηκαν το πρωί τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ για να διαμαρτυρηθούν στη βουλευτή του κόμματος Α. Σταμπουλή.

Τα αίματα άναψαν όταν ένα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ είπε στους αγρότες πως είναι άδικοι με την κυβέρνηση. Τότε οι αγρότες αντέδρασαν  με κάψιμο της σημαίας του ΣΥΡΙΖΑ  αλλά και αφισών και πέταξαν δεκάδες αυγά. Ακολούθησαν φωνές, γιουχαΐσματα και  μικροεντάσεις.   Νωρίτερα, οι αγρότες  συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας με κατεύθυνση το Βουλευτικό γραφείο της Υφυπουργού Μαρίας Κόλλια – Τσαρουχά.  Στο μεταξύ, κλειστή θα μείνει την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου η αγορά των Σερρών καθώς ο επαγγελματικός κόσμος της πόλης, που στέκεται στο πλευρό των αγροτών, έχει προγραμματιστεί κλείσιμο των καταστημάτων.

Δελτίο Τύπου μπλόκου Προμαχώνα:

Στον απόηχο της κοινής συνέντευξης των Υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε να τονίσουμε τα εξής:

Αγρότες είμαστε. Δεν είμαστε ηλίθιοι. Αυτά που ακούσαμε από τους υπουργούς, αν και προσπάθησαν να «ωραιοποιήσουν» την κατάσταση, επιβεβαίωσαν επί της ουσίας, το δίκαιο του αγώνα μας.
Τα «κροκοδείλια δάκρυα» της κυβέρνησης Τσίπρα δεν πείθουν κανέναν. Τους καθιστούμε άμεσα υπεύθυνους για την καταστροφή του πρωτογενούς τομέα.
Μένουμε πιστοί στον αγώνα μας. Μένουμε πιστοί στην υπόσχεση που δώσαμε στις οικογένειές μας, ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν «καρεκλοκένταυρο» υπουργό, να μας καταστρέψει, να καταστρέψει το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας, το μέλλον του μοναδικού τομέα που μπορεί να φέρει την ουσιαστική ανάπτυξη της χώρας.

Αφροδίτη Χρυσοχόου