Ολόκληρη η ΚΥΑ για την κλωστική κάνναβη

Βελτιώσεις από τον υπογράφοντα Μ. Μπόλαρη, αυξάνονται τα πρόστιμα και οι έλεγχοι για την προστασία των αγροτών

Ολόκληρη η ΚΥΑ για την κλωστική κάνναβη
Η ΚΥΑ έχει αλλαγές σε τρία άρθρα (σε σχέση με το σχέδιο απόφασης που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου) που σχετίζονται κυρίως με τα πρόστιμα (αυξημένα), αλλά και τον ορισμό των παραβάσεων.

Ολόκληρη την ΚΥΑ για την κλωστική κάνναβη σας παρουσιάζει αποκλειστικά η «ΥΧ» και το «ypaithros.gr».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΚΥΑ έχει αλλαγές σε τρία άρθρα (σε σχέση με το σχέδιο απόφασης που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου) που σχετίζονται κυρίως με τα πρόστιμα (αυξημένα), αλλά και τον ορισμό των παραβάσεων.

Στόχος των αλλαγών –σύμφωνα με υπηρεσιακά στελέχη του ΥπΑΑΤ– είναι να προστατευθούν οι αγρότες που θα καλλιεργήσουν κλωστική κάνναβη.

Όσον αφορά τα πρόστιμα, αυξάνεται το πλαφόν στα 100.000 ευρώ (1.000 ανά στρέμμα) σε περίπτωση που καταγραφούν παραβάσεις. Ειδικότερα (στο άρθρο 9), σημειώνεται ότι σε όποιον αρνείται την παροχή στοιχείων και πληροφοριών ή παρέχει ψευδή στοιχεία ή αποκρύπτει στοιχεία και πληροφορίες ή παρακωλύει με οποιονδήποτε άλλο τρόπο τη διενέργεια των ελέγχων, ή παραλείπει να γνωστοποιήσει το χρόνο συγκομιδής ή να δηλώσει τον τόπο αποθήκευσης, ανακαλείται η προέγκριση και επιβάλλεται πρόστιμο.

Διαβάστε ολόκληρη την ΚΥΑ για την κλωστική κάνναβη