Περισσότεροι από 120.000 οι επισκέπτες στην 26η Agrotica

Περισσότεροι από 120.000 οι επισκέπτες στην 26η Agrotica

Ξεπέρασαν τους 120.000 οι επισκέπτες της 26ης Agrotica, της μεγαλύτερης αγροτικής διοργάνωσης της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Μάλιστα, πέραν της συνολικής κοσμοσυρροής, ιδιαίτερα σημαντική ήταν η αύξηση κατά 51% των ξένων εμπορικών επισκεπτών, που προήλθαν από 22 χώρες.

Ειδικότερα, από τις 28 έως τις 31 Ιανουαρίου, στο Διεθνές Κέντρο Θεσσαλονίκης προσήλθαν 123.723 άτομα, τα οποία επισκέφτηκαν τους χώρους της έκθεσης.

Η 26η Agrotica, που ξεκίνησε με ρεκόρ συμμετοχών, αφού συγκέντρωσε περισσότερους από 1.500 εκθέτες έναντι των 1.349 της προηγούμενης διοργάνωσης, αλλά και με ρεκόρ όσον αφορά τον αριθμό των χωρών που είχαν παρουσία με εκθέτες τους, ο οποίος ανήλθε σε 41 έναντι 35 του 2014, ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο.

Μάλιστα, το ενδιαφέρον του αγροτικού κόσμου, που γέμισε τα περίπτερά της και έσπευσε να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο, έγινε ιδιαίτερα αντιληπτό κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οπότε το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης «βούλιαξε» στην κυριολεξία.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή και στις παράλληλες εκδηλώσεις της 26ης Agrotica, που πλαισίωσαν με τον καλύτερο τρόπο τη διοργάνωση. Ενδεικτικό είναι πως στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο της έκθεσης, με θέμα «Νέες τεχνολογίες και προοπτικές στην καλλιέργεια των οπωροκηπευτικών», το οποίο συνδιοργανώθηκε από τη ΔΕΘ-Helexpo και το τμήμα Γεωπονίας της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ., συμμετείχαν 750 σύνεδροι.

Η ΔΕΘ-Helexpo ανανεώνει το εκθεσιακό της «ραντεβού» με τον κόσμο του πρωτογενούς τομέα για τον Φεβρουάριο του 2017, με τη διοργάνωση της 10ης Διεθνούς Έκθεσης για την Κτηνοτροφία και την Πτηνοτροφία “Zootechnia”.