Αυξάνεται η προτίμηση των Σουηδών για τη φέτα
Η προτίμηση των Σουηδών για κατανάλωση φέτας γίνεται εντονότερη με την πάροδο του χρόνου, εντασσόμενη στη γενικότερη στροφή προς υγιεινότερες διατροφικές συνήθειες (μεσογειακή κουζίνα, ελαιόλαδο, κ.λπ.).
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του γραφείου Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στην Στοκχόλμη, η εισαγωγή φέτας γίνεται κυρίως από τις περισσότερες επιχειρήσεις εισαγωγής ελληνικών τροφίμων, ενώ η λιανική διακίνηση γίνεται από τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ στη Σουηδία.