Πρόγραμμα αγροτικών κινητοποιήσεων στη Β. Ελλάδα

Σε εγρήγορση οι αγρότες των μπλόκων για την ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος

Αμετακίνητοι στα μπλόκα του παραμένουν οι αγρότες στη Β. Ελλάδα και παρακολουθώντας τις εξελίξεις, βρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις, προκειμένου όπως οι ίδιοι δηλώνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «να μην επιχειρηθεί μυστική συνάντηση ή κίνηση από τον οποιονδήποτε, σε όποια δύναμη και αν ανήκει».

Το σημερινό πρόγραμμα των κινητοποιήσεων στη Β. Ελλάδα έχει ως εξής:

  • Στον νομό Πέλλας η απόφαση, που ελήφθη, αφορά κλείσιμο των κόμβων: Μελισσίου, Μαυροβουνίου, Μεσημερίου, Αλυσίδας Βεγορίτιδας και Αψάλου (18:00- 21:00) και Γυψοχωρίου (17:00-17:30).
  • Στη σερβική γέφυρα στα Γιαννιτσά, ο σημερινός αποκλεισμός ορίστηκε για τις ώρες 11:00-18:00, με το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου, Παναγιώτη Ανδρικόπουλο, να επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Σε γενική συνέλευση που θα έχουμε σήμερα, θα αποφασίσουμε και τον εναλλακτικό τρόπο κλιμάκωσής μας για αύριο».
  • Σε αποκλεισμό του δρόμου στο χρονικό διάστημα 10:00-18:00 προχωρούν οι συμμετέχοντες στο μπλόκο της Χαλκηδόνας.
  • Στον νομό Πιερίας, σε Αιγίνιο και Κατερίνη, σύμφωνα με το μέλος της συντονιστικής επιτροπής, Χρήστο Βάγια, συνεχίζεται ο αποκλεισμός για τρίτη ημέρα σήμερα.
  • Υπό κατάληψη παραμένει η Εγνατία Οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων. Αργότερα θα αποφασιστεί εάν θα κλείσει η δίοδος για την παρακαμπτήριο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας. Παραμένουν τα μπλόκα των Κοκκινογείων και Προσοτσάνης του νομού Δράμας.
  • Στον νομό Κιλκίς, όπου έχουν στηθεί δύο μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων και στη Δοϊράνη, στα σύνορα Ελλάδας-πΓΔΜ, στο πρώτο θα συνεχιστεί και σήμερα ο αποκλεισμός (12:00-15:00 και 20:00-23:00) και στο δεύτερο η διέλευση θα κλείσει από τις 19:00 έως τις 23:00. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου στο τελωνείο Δοϊράνης, Γιώργος Τερζής, ενημέρωσε ότι αύριο από τις 10:00 έως και τις 13:30 θα τελεί υπό κατάληψη η ΔΟΥ νομού Κιλκίς, τόσο από ανθρώπους τους πρωτογενούς τομέα, όσο και κόσμο άλλων επαγγελματικών κλάδων.
  • Στα διόδια των Μαλγάρων, συνεχίζεται ο αποκλεισμός. «Δεν πρόκειται να ανοίξουμε μέχρι και την Παρασκευή, εκτός εάν κρίνουμε ότι λόγω καιρού μπορεί να ταλαιπωρήσουμε, μέσω των παρακαμπτηρίων, τους οδηγούς και να προκληθεί ατύχημα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου, Αχιλλέας Καμπούρης.
  • Σε αποκλεισμό παραμένει για περισσότερες από δύο εβδομάδες ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας Οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας. Υπενθυμίζεται ότι συμβολικά στο μπλόκο στήθηκε τέντα, με τους συμμετέχοντες σε αυτό να στέλνουν μήνυμα ότι δεν προτίθενται να αποχωρήσουν.
  • Στον κόμβο της Κουλούρας (Ημαθία), επί της Εγνατίας Οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας, καθημερινά γίνεται συμβολικός αποκλεισμός μιας ώρας από τις 16:00.