Σέρρες: Αποκατάσταση και ενίσχυση των αναχωμάτων στον ποταμό Στρυμόνα

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Π.Ε. Σερρών, υπεγράφη σύμβαση με την εταιρεία ΕΚΜΕ Α.Ε για την εκτέλεση του έργου της αποκατάστασης και ενίσχυσης των τρωθέντων αναχωμάτων στον ποταμό Στρυμόνα.

«Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 2,2 εκ. ευρώ με έκπτωση 56%, με το οποίο θα προχωρήσει η αποκατάσταση των αναχωμάτων που υπέστησαν βλάβη από τις πλημμύρες του περασμένου Μαρτίου, ενώ παράλληλα θα γίνει και ενίσχυσή τους όπου αυτό είναι απαραίτητο. Από εκεί και πέρα θα ζητήσουμε να προχωρήσει άμεσα η υπογραφή συμπληρωματικής σύμβασης  ύψους 500.000 ευρώ με την έκπτωση, ώστε να γίνουν ακόμη περισσότερες παρεμβάσεις» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης.
 
Από την πλευρά του ο κ. Βασίλης Καριώτης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΜΕ Α.Ε., συνεχάρη τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών για την πίεση που άσκησε όλο αυτό το διάστημα ώστε να προχωρήσουν ταχύτατα οι διαδικασίες, να ξεπεραστούν όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια και το έργο να ξεκινήσει.  Ο κ. Καριώτης δήλωσε ευτυχής που υπογράφεται η συγκεκριμένη σύμβαση για ένα τόσο σημαντικό έργο, τονίζοντας πως η εταιρία εργάζεται εντατικά ώστε να μην εξαντληθεί το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα και οι εργασίες  να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στον Δεκέμβρη.

           
Την ικανοποίησή του για την υπογραφή της σύμβασης αλλά και τη βεβαιότητά του ότι μετά την ολοκλήρωση του έργου δεν θα υπάρξουν στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών προβλήματα όπως αυτά που εμφανίστηκαν τον περασμένο Μάρτιο, εξέφρασε  ο Αντιπεριφερειάρχης Έργων της Π.Κ.Μ. Στάθης Αβραμίδης. Παράλληλα τόνισε πως υπήρξε καθοριστική η πίεση που άσκησαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης προς την κεντρική διοίκηση για το θέμα της αντιπλημμυρικής προστασίας της Π.Ε. Σερρών. Επιπλέον, επισήμανε πως από πλευράς Περιφέρειας θα συνεχιστούν οι οχλήσεις προς την κυβέρνηση με στόχο την εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων για την αντιπλημμυρική προστασία στο σύνολο της Π.Κ.Μ.