ΣΕΦΥΜΕΝ: Αναγκαία η προστασία της ποσότητας και ποιότητας του νερού

Το εμφιαλωμένο νερό σύμμαχος στη μάχη κατά της παιδικής παχυσαρκίας

«Οι παραγωγοί φυσικού μεταλλικού νερού και νερού πηγής αναγνωρίζουν πόσο σημαντική είναι η προστασία της ποσότητας και της ποιότητας του νερού παγκοσμίως» αναφέρει σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιριών Εμφιαλώσεως Ελληνικού Φυσικού Νερού Πέτρος Σεπετάς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού 2016 που εορτάζεται σήμερα.

«Οι παραγωγοί δουλεύουν σε συμπράξεις ιδιωτικού-δημόσιου τομέα με τις τοπικές κοινότητες, τους δημόσιους φορείς και τους αγρότες για να διασφαλίσουν την προστασία της γης που περιβάλλει τις υπόγειες πηγές νερού, συμβάλλοντας στην προστασία των φυσικών οικοσυστημάτων και στη διασφάλιση της βιοποικιλότητας και των φυσικών οικοτόπων. Στο πλαίσιο αυτό έχουν δεσμευτεί σε μια αειφόρο ανάπτυξη για τη διασφάλιση της απασχόλησης και την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη των περιοχών προς όφελος της αναγωνιστικότητας του κλάδου και της κοινωνίας» αναφέρει ο κ. Σεπετάς.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα νερού, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εμφιαλωμένων Νερών (EFBW), στην οποία μέλος είναι και ο ΣΕΦΥΜΕΝ, επισημαίνει ότι εκπροσωπεί περίπου 600 περιφερειακούς και τοπικούς παραγωγούς στην Ευρώπη, εκ των οποίων πάνω από το 80% είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ενώ στην Ευρώπη, ο κλάδος απασχολεί άμεσα 54.000 εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο, τα φυσικά μεταλλικά νερά και τα νερά πηγής πρέπει να είναι αγνά και να εμφιαλώνονται στην πηγή. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ