Στις αρχές Δεκεμβρίου αποζημιώσεις του 2014 στις Π.Ε. Πέλλας και Ημαθίας

Διήμερη περιοδεία στους Νομούς Κοζάνης και Ημαθίας πραγματοποίησε ο Αντιπρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α. κ. Ζαννιάς Αθανάσιος συνοδευόμενος από στελέχη του Οργανισμού, με σκοπό να συμμετάσχει σε συσκέψεις σχετικά με τα μέσα ενεργητικής προστασίας.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 12-11-2015 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Πολυκέντρο της κοινότητας Πύργων Κοζάνης, περιοχής πρωτοπόρου, στην αποδοχή της καινοτομίας προστασίας των καλλιεργειών με αντιχαλαζικά δίχτυα, δράση που επιχορηγείται από τον ΕΛ.Γ.Α. την τελευταία δεκαπενταετία. Κατά τη σύσκεψη, ο Αντιπρόεδρος, τα στελέχη της Διεύθυνσης Μελετών του Οργανισμού κ.Κακουκάκης Σταύρος και κ.Αγλαμίσης Γιώργος και της Διεύθυνσης Κοζάνης με επικεφαλής τον Διευθυντή του Υποκαταστήματος κ. Βρόντζο Γιώργο, συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης κ.Καναβό Κωνσταντίνο, τον Αντιδήμαρχο Εορδαίας κ. Τσοκτουρίδη Ιωάννη, και τους παραγωγούς των Αγροτικών Συνεταιρισμών Πύργων, Αμυνταίου και Μανιακίου – ΦΡΟΥΤΑ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΟΣ και συζήτησαν σχετικά με θέματα ενεργητικής προστασίας καθώς και τον ευρύτερο ρόλο του Οργανισμού.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ακολούθησε επίσκεψη στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πύργων.

Την Τρίτη 3-11-2015 ο Αντιπρόεδρος και η Διευθύντρια του Υποκαταστήματος ΕΛ.Γ.Α. Βέροιας κα. Παππά Μαρία, δέχτηκαν στα γραφεία του Υποκαταστήματος τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Καλαϊτζίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ.Θεοδωρίδη και τον βουλευτή Ημαθίας κ. Βεσυρόπουλο, και συζήτησαν για τις αποζημιώσεις των πληγέντων καλλιεργειών της περιοχής.

Όπως ανακοίνωσε ο Αντιπρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α, οι συνολικές αποζημιώσεις για τους Νομούς Πέλλας και Ημαθίας έτους 2014, και ύψους 7,5 εκατ. ευρώ, αναμένεται να καταβληθούν έως τις αρχές του Δεκεμβρίου. Ταυτόχρονα, ο Αντιπρόεδρος ενημέρωσε τους παρευρισκομένους ότι το Υποκατάστημα Βέροιας ενισχύθηκε με γεωπόνους από άλλες διευθύνσεις του Οργανισμού αλλά και με προσλήψεις εποχιακού προσωπικού ώστε να προχωρήσουν γρήγορα  οι εκτιμήσεις ζημιών.